U18 koondise tagamängija: saatuslikuks sai lauavõitlus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Rosenthal (valges)
Märt Rosenthal (valges) Foto: GEORG KÕRRE/PM/Scanpix Baltics

Kodusel U18 B-divisjoni EMil pidas Eesti oma turniiri tähtsaima kohtumise. Poolfinaalis tuli tunnistada Suurbritannia eakaaslaste 75:61 paremust ning luhtas sellega võimaluse pääseda A-divisjoni.

Eesti koondise tagamängija Märt Rosenthal sõnas mängujärgses intervjuus: «Nad alustasid väga agressiivselt. See jättis jälje kogu kohtumisele. Nad olid meile ebamugavad vastased, kiired ja otsustavad. Me rääkisime lauavõitlusest poolajal, mida teha, ette võtta – rääkisime, et kui selle saame korda, oleme mängus tagasi. Aga paraku see ei õnnestunud. Usk, et võime mängu päästa, oli siiski pea lõpuni alles.»

Kui veel hommikul oleks jäänud võimalus kõrgseltskonda pääset lunastada ka homse pronksimängu kaudu, siis vahetult enne mäng selgus A-divisjoni turniiri käigust, et sellist lootust meile siiski ei jää. Selle võimaluse röövis meilt Läti, kes jäi A-divisjoni 13.-16. koha mängus alla Slovakkiale. Kuna järgmine A-divisjoni EM toimub just Lätis, siis jääb praegu B-divisjonis mängivatele koondistele üks edasipääsukoht vähem – seega kaks. Selline on FIBA regelemendi järgi paraku otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles