POSTIMEES LONDONIS Mõtlik ja nukker Rasmus Mägi: startimine olnuks liiga riskantne

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rasmus Mägi pidi üle elama kibeda pettumuse, kui pidi käimasolevatel Londoni maailmameistrivõistlustel 400 meetrit tõkkejooksus osalemisest jalavigastuse tõttu loobuma. Sellal kui konkurendid staadioniringi mõõtsid, jälgis Mägi nende jooksu mõtliku moega videoekraanilt.

Terve hooaja maailma tippudega konkureerinud Mägi MM lõppes enne kui stardipauk käis. 25-aastane sportlane oli supervormis, kuid keha andis alla. 

Mägi rääkis Eesti meistrivõistlustel, et sai Portugali laagris «salapärase» vigastuse. Jooksjat asus kummitama reie tagakülg, mis jäi kiirete liigutuste puhul kangeks. Pärast Portugali laagrit Mägi tõkkejooksus ei võistelnud, Eesti meistrivõistlustel tuli ta starti 400 meetri jooksus, kus läbis tõketeta maa 46,42-ga. «Iga liigutus, mis ma tegin, tundsin, et olen vormis ja võimeline jooksma,» tunnistas Mägi nukralt. 

Eestlane tuli MMile siiski lootuses, et äkki saab kehaga paremini sõbraks. Kolm päeva enne võistlust tunnistas ta, pilgus kurbus, et kõik pole läinud plaanipäraselt. Ometi lootis ta viimase hetkeni, et miskit muutub. Pühapäeva hommikul tehtud soojenduse keskel adus Mägi, et linna pole mõtet ehitama hakata.

«Plaan B oli see, et kui saan vähegi normaalsel kiirusel joosta, siis jooksen veidi teisiti: oleks kahel viimasel tõkkel teise jalaga jooksnud, mis andnuks  haigele jalale vähem koormust. Aga soojenduse järgi polnud see väga reaalne. Pole vahet, kas oleksin jõudnud esimesele, kolmandale või neljandale tõkkele, distants on 400 meetrit.»

Hooaeg pole veel läbi

Hooaega Mägi aga lõppenuks kuulutada ei taha. 24. augustil toimub Zürichis Teemantliiga finaaletapp, kuhu Mägi kindlustas teisena edasipääsu. Võistluse võitja teenib 50 000 USA dollarit. 

«Loobuda hetkel pole mõelnud, kuidas käituma peab. Pigem üritaksin kõik saada korda ja joosta,» sõnas ta. Kuigi rapsima pole mõtet hakata, proovib ta taas tunnetuslikult hakkama saada. «Niimoodi ei taha ma ju ka Teemantliiga finaalile peale minna, et puhkan kaks nädalat ning siis lähen pakkudele ja vaatan, kas midagi on veel alles. Kui tunnen nädala pärast, et suudan täiskiirusel joosta, siis tasub üritada. Kui mitte, siis see lootus kustub. Tõkketrennidega ei maksa kindlasti torkida, tuleb järk-järgult vaadata, kas kiirused lähevad suuremaks.»

Eestlaste au jääb tõkkejooksus hoidma Jaak-Heinrich Jagor, kes pääses ajaga 49,81 tänasesse poolfinaali. Noormehe sõnul jäi tänaseks jooksuks kindlalt varu. «Mul oli nii kopp ees juba sellest, et pole eeljooksust edasi saanud! Lõpusirge panin kindla peale, tahtsin kohaga edasi saada. Kõik võimed täna rajale ei jäänud. Tingimused on siin head, aga olin nagu vati sees –õhtul on kindlasti parem joosta,» lubas Jagor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles