Arsenal alistas Inglismaa superkarikas uue ja põneva penaltiseeria järel Chelsea

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thibaut Courtois (vasakul) ja Petr Cech.
Thibaut Courtois (vasakul) ja Petr Cech. Foto: ANDREW COULDRIDGE/Action Images via Reuters

Valitsev Inglismaa meister Londoni Chelsea ja karikavõitja Londoni Arsenal läksid hooaja avamängus ehk superkarikas vastamisi. Tulisest võitlusest väljus uue lähenemisega penaltiseeria järel Arsenal.

Väravateta lõppenud avapoolajal oli parem võimalus skoorimiseks Kahurimeestel (Arsenali hüüdnimi – toim), kui nende suvine ost Alexandre Lacazette poolaja keskpaigas Thibaut Courtois’ valvatava värava posti tabas.

Teist poolaega alustas paremini Chelsea, kes vajas vaid ühte minutit, et mänguskoor avada. Nurgalöögi järgses olukorras kasutas Arsenali kaitsjate peataoleku ära Victor Moses, kes Gary Cahilli söödu kindlalt väravaks realiseeris.

Kümme minutit enne normaalaja lõppu jättis otse punase kaardi teeninud Pedro Chelsea arvulisse vähemusse ning sellele järgnenud trahvilöögist sündis Arsenali viigivärav, kui Granit Xhaka tsenderduse suunas peaga võrku Arsenali eest esimeses ametlikus mängus osalenud Sead Kolašinac.

Järelejäänud ajaga ei suutnud kumbki meeskond enam skoori teha ning kuna reeglite kohaselt Inglismaa superkarikas lisaaega ei mängita, otsustas võitja uue lähenemisega penaltiseeria.

Kui tavapäraselt lüüakse 11 meetri karistuslööke kordamööda, siis Inglismaal katsetati teistsugust varianti – löömist alustas Chelsea, seejärel lõi Arsenal ning uuesti Arsenal, neljanda löögi sooritas Chelsea.

Penaltiseerias läks teiste seas lööma Courtois, kes saatis mänguvahendi üle värava. Lisaks temale lõi mööda suvel meeskonnaga liitunud ründaja Alvaro Morata. Lööma pääsenud neli Arsenali mängijat ei eksinud.

PENALTISEERIA (vaata siit):

1:0 Gary Cahill (Chelsea)

1:1 Theo Walcott (Arsenal)

1:2 Nacho Monreal (Arsenal)

1:2 Thibaut Courtois (Chelsea)

1:2 Alvaro Morata (Chelsea)

1:3 Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal)

1:4 Olivier Giroud (Arsenal)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles