Patuse Gatlini triumf rikkus muinasjutu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt embas Justin Gatlinit – tema meelest on ameeriklase patud minevik.
Usain Bolt embas Justin Gatlinit – tema meelest on ameeriklase patud minevik. Foto: Tairo Lutter

London, 5. august. Kogu maailma spordisõbrad on seda õhtut kaua oodanud, sest kava näeb ette, et maailma kiireim mees Usain Bolt 1) kirjutab karjääri viimases individuaalsprindi finaalis ajalooraamatutesse 12. MM-tiitliga järjekordse kauni peatüki, 2) jätab selja taha 2010. aastal nelja-aastasest võistluskeelust vabanenud ameeriklase Justin Gatlini, 3) tõestab, et hea võidab alati kurja. Londoni olümpiastaadionil ei täitunud ükski kolmest punktist.

Kergejõustik on Suurbritannias väga populaarne. Juba paar tundi enne õhtuse võistlusprogrammi algust on staadioni esine rahvast pungil. Väravate ees müüakse lisaks korraldajariigi lippudele ka Bolti pildiga lippe ja salle – 15 naela tükk – ning need lähevad kui soojad saiad. Jamaika fännid veavad neile tribüünidel eraldatud tsooni kõikvõimalikku rohe-must-kollast atribuutikat.

Postimehega vestlevad Jamaika fännid lippavad ringi, täispuhutud Bolti käed seljas, ning räägivad, et on aastaid võistlusele tulekuks raha kogunud. «Meie vanemad käisid siin Londoni olümpial ning me ei saanud neile alla jääda! Tuleb võimas õhtu! Me ei kahtle temas kunagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles