Eesti U18 koondis võitis kodusel B-divisjoni EMil pronksi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U18 korvpallikoondis.
Eesti U18 korvpallikoondis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti U18 korvpallikoondis alistas kodusel B-divisjoni Euroopa meistrivõistlustel kolmanda koha mängus 90:71 Iisraeli eakaaslased.

Eesti noormehed võitsid esimese veerandaja 27:22. Teisel veerandajal duubeldati eduseisu ning poolajaks ilutsesid tablool numbrid 46:36. Kolmanda veerandaja võitis Eesti 14 punktiga ning viimasele kümnele minutile mindi vastu 76:52 eduseisus. Viimasel veerandajal vormistati 90:71 võit. Üleväljakumeheks kerkis 29 punkti visanud Kristian Kullamäe, keda toetas 10 punkti visanud ja 18 lauapalli noppinud koondise kapten Matthias Tass.

Õhtuses finaalis alistas Horvaatia 90:84 Suurbritannia, mõlemad meeskonnad olid juba esikohamatši taganud järgmiseks aastaks koha EMi A-divisjonis. Põhimõtteliselt pidanuks sama ootama ka B-divisjoni turniiri kolmandat meeskonda, aga kuna A-divisjonis jäi viimaseks Läti, kes on määratud 2018. aasta A-divisjoni turniiri korraldajaks ja seeläbi väljakukkumise vastu kindlustatud, vähenes B-divisjonis jaotusel olnud A-divisjoni piletite arv ühe võrra.

Kristian Kullamäe ütles pärast võitu Iisraeli üle, et täna oldi mänguks igati valmis: "Suutsime hästi täita mänguplaani. Kodutöö oli meil korralikult tehtud ja kõik toimis."

Peatreener Vaido Rego: "Teadsime ja rõhutasime, et valmisolek mõjutab siin mängus palju. Iisrael tuli ju samamoodi valusa poolfinaali kaotuse pealt. Ju siis suutsime ise paremini häälestuda. Ega samas motiveerida raske polnud, sest need poisid ei lähe ühtegi mängu kaotama, eriti veel kodus. Olen nendega kokkuvõttes väga rahul."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles