Galerii: seitsmevõistlejate finišis läks vaja ratastooli ja talutajaid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste seitsmevõistluse maailmameistriks tuli suursoosik, Belgia sportlane Nafissatou Thiam, kelle võidusummaks kogunes 6784 punkti.

Hõbemedal kuulus Saksamaa esindajale Carolin Schäferile (6696) ning pronks Hollandi sportlasele Anouk Vetterile (6636).

Kevadel Götzises 6280 punktiga Eesti rekordi püstitanud Grit Šadeiko lõppsummaks MMil kujunes 6094 punkti, mis andis 13. koha. Eesti rekordi kordamisel olnuks kohaks 11.

Grit Šadeiko kokkuvõte võistlusest: «Läksin Pekingi MMi 15. kohta kaitsma, aga tasuks tuli 13. koht. Täiesti tavaline võistlus, ent pikad päevad väsitavad hullult ära. Saan aru, et kõigil on samad tingimused, aga sain kell 12 õhtul magama ja äratus, et õigeks ajaks staadionile jõuda, oli 6.20. Korraldajad võiksid ajakava sportlasesõbralikumaks teha. Odavise oli täna enam-vähem, kaugushüpe katastroof. See hea tulemus on mul veel kuskil sees. See peab tulema! Ma luban seda!»

Seitsmevõistluse finišis läks vaja nii ratastooli - sellega aidati minema Prantsusmaa sportlane Anoinette Nana Djimou Ida - kui ka talutajaid. Paljud sportlased lebasid lihtsalt pikalt tartaanil, sest kahe päeva jooksul tehtud seitse ala olid nõudnud kogu jõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles