Kergejõustikulegend asus Gatlini kaitsele

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordne olümpiavõitja ja kaheksakordne maailmameister Michael Johnson.
Neljakordne olümpiavõitja ja kaheksakordne maailmameister Michael Johnson. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Londonis kergejõustiku MMil meeste 100 meetri jooksus kuldmedali võitnud Justin Gatlin vilistati pühapäevasel medalitseremoonial üpris halastamatult välja.

Publikule ja ka paljudele kergejõustikuspetsidele ei mahu hinge, et Usain Bolti kukutas troonilt mees, kes on karjääri jooksul kaks korda dopinguga vahele jäänud. Samas leidus ka Gatlini kaitsjaid.

Üheks selliseks on USA kergejõustikulegend, neljakordne olümpiavõitja ja kaheksakordne maailmameister Michael Johnson.

«Kui Gatlin võitis 2012. aasta Londoni olümpial pronksi, ei vilistanud talle keegi. Aga kui ta 2015. aasta MMil Boltile lähedale jõudis, tekitati ka dopingunarratiiv. Me pole inimesi kõigi dopinguga vahelejäänute osas harinud ning Gatlinist on tehtud kurikael,» rääkis Johnson.

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe tunnistas enne pühapäevast medalitseremooniat avameelselt, et eesootav toiming – Gatlinile kuldmedali kaela asetamine – pole talle meeltmööda: «Ma pole õnnelik, et kaks dopingukaristust kandnud mees lahkub MMilt kergejõustiku ühe kõige tähtsama auhinnaga. Aga Gatlinil on õigus MMil võistelda,» sõnas Coe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles