​Mida himustab värske maailmameister? Eks ikka õlut ja liha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa esimene meesoost kergejõustiku maailmameister - Tom Walsh.
Uus-Meremaa esimene meesoost kergejõustiku maailmameister - Tom Walsh. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Eilne meeste kuulitõukevõistlus Londoni MMil oli erakordselt pingeline. Ameeriklasest olümpiavõitja Joe Kovacs tegi oma viimasel katsel päeva parima soorituse, kuid kohtunikud tõstsid punase lipu. Ameeriklane vaidlustas otsuse ja nõnda pidi esikohta hoidnud Uus-Meremaa atleet Tom Walsh peaaegu kaks tundi ootama, et teada saada, kas ta on nüüd maailmameister või mitte. Lõpuks selgus, et on.

«Oli kummaline poolteisttund teadmatust, kas vastus tuleb «jah» või «ei», aga tal oli selleks õigus ja mina oleksin samas olukorras sarnaselt käitunud,» ei pidanud Walsh ameeriklase peale pikka viha.

Ise viimasel katsel 22.03 heitnud Walsh kannatas kõik need tunnid, mis kulusid Kovacsi protesti ülevaatamiseks rahulikult staadionil, enne kui sai Uus-Meremaa esimese meesoost kergejõustiku maailmameistrina ajakirjanike ette astuda. Arvestades pausi pikkust, oli arusaadav, miks olid mehe tähistamisplaanid lihtsad: pere ja semudega siirduti pubisse. «Paar pinti ja hamburger või praad, sest ma himustan hirmsasti sööki.»

Mehe esikoht on seda uskumatum, et veel paar päeva enne võistlust tegi ta viga oma kubemelihasele. Niigi hell koht oli võistluspäeval veel eriti tundlik. «Mu ettevalmistus oli suurepärane kuni kõige viimase trennini, misjärel tuli väike paanika, aga saime sellega väga hästi hakkama,» rääkis Walsh Uus-Meremaa raadiole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles