Holland maalis järjekordse jalgpalli meistriteose

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netherlands' forward Vivianne Miedema (unseen) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Women
Netherlands' forward Vivianne Miedema (unseen) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Women Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Maalimine ja jalgpall on kaks kunstiliiki, mis hollandlastel kõige paremini käes, mistõttu pole üldse ebaloogiline, et Hollandi suurimate kunstnike loetelu – Vincent van Gogh, Rembrandt, Johan Cruyff – võib tulevikus täieneda Euroopa meistriks tulnud naisjalgpalluritega.

Esimest korda osales finaalturniiril 16 koondist ning samm õigustas end igati, sest ansamblist välja ei langenud keegi. Mängud oli tasavägised (kolme või enamaväravalisi võite oli turniiri jooksul kõigest kolm ehk vähem kui 10%) ja põnevust kohtas igal sammul. Ning kui varem on naiste suurturniiride lahutamatud saatjad olnud ka absurdsed äpardused, siis enam mitte. Naiste jalgpalli tase on tõusnud ja ühtlustunud.

Üllatustest pakatanud EM tõestas viimast väidet veenvalt. Nimelt jõudis viiest kõrgema FIFA edetabelikohaga naiskonnast poolfinaali ainult Inglismaa, tiitlikaitsja Saksamaa, suurfavoriit Prantsusmaa ja olümpiahõbe Rootsi langesid veerandfinaalis, Norra ei pääsenud alagrupistki edasi. Finalistid Taani ja Holland polnud kunagi varem esikohamatšis osalenud. Supp on nii tihe, et lusikas seisab keset keedust ilma hoidmata püsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles