Juba mullu pensionile läinud vormeliäss ihkab F1-s võistelda ka 2018. aastal

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Nico Rosberg poleks pensionile läinud, olnuks Felipe Massa tänavu töötu. Nüüd mõtleb mees juba järgmisele hooajale.
Kui Nico Rosberg poleks pensionile läinud, olnuks Felipe Massa tänavu töötu. Nüüd mõtleb mees juba järgmisele hooajale. Foto: PAULO WHITAKER/REUTERS

Kui Nico Rosberg poleks möödunud hooaja järel maailmameistrina F1 sarjast erru läinud, oleks Felipe Massa karjäär kuninglikus vormelisarjas lõppenud, sest Williamsi meeskonnas pidid tänavu sõitma Valtteri Bottas ja Lance Stroll. Soomlane siirdus aga täitma Mercedesesse tekkinud tühja kohta ja Massa pensionipõli sai kiirelt otsa. Nüüd soovib brasiillane Williamsis jätkata ka järgmisel hooajal.

2002 MM-sarjas debüüdi teinud Massa on karjääri jooksul startinud juba 260 GPl. Viimane Ungari võidusõit jäi mehel küll vahele, sest haiguse tõttu ei tundnud ta end võistlemiseks piisavalt hästi. Nüüd on ta terve ja mõtleb juba tulevikule: «Kõik on väga hea: minu seis, minu sõidutunnetus, auto mõistmine. Mul pole mingit põhjust mitte F1-s jätkata, aga eks näis, mis juhtub,» vahendab mehe sõnu Motorsport.com

Tulevaks hooajaks on Williamsil sõitjaleping vaid Strolliga. Teisele kohale on mitmeid kandidaate, ka Ungaris Massat asendanud Paul Di Resta, aga brasiillane on töö säilitamiseks favoriit. Paddy Lowe, Williamsi tehnikaboss, kiidab meest igatahes taevani: «Felipes on MM-tiitli materjali, seda nägime juba sel hooajal, kui ta oli korraks maailmameister.» Lowe räägib aastast 2008, kui Massa ületas kodusel Brasiilia GP-l finišijoone MM-sarja virtuaalsel esikohal, kuid Lewis Hamilton sooritas viimase ringi viimases kurvis otsustava möödasõidu ning maailmameistriks krooniti hoopis britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles