Liverpooli unelmate keskkaitsja andis eelmises klubis sisse lahkumisavalduse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgil van Dijki mängud on Southamptoni eest mängitud.
Virgil van Dijki mängud on Southamptoni eest mängitud. Foto: Adam Davy/PA Images/Scanpix

Kas Jürgen Klopp toob Liverpooli mehe, keda juba ammu on ihaldanud, keskkaitsja, kes nihutaks Ragnar Klavani meeskonnasiseses paremusjärjestuses madalamale? Southamptoni hingekirja kuuluv Virgil van Dijk andis teada, et tema mängud senise koduklubi eest on mängitud.

«Raske südamega pean täna kinnitama, et andsin sisse üleminekupalve Southamptoni jalgpalliklubist lahkumiseks,» seisab van Dijki avalduses. «Kahjuks tunnen ma, et mul pole enam muud valikut, pärast seda, kui klubi andis mulle teada omapoolsest kavatsusest määrata mulle distsiplinaarkaristusena trahv kahe nädala palgasumma ulatuses.»

Hollandlase ja klubi vahelt jooksis läbi must kass pärast seda, kui keskkaitsja andis teada soovist leida uus mängupaik ja panna end proovile eurosarjas. Klubipoolne väide on, et pärast nende selgesõnalist kinnitust, et van Dijk ei ole müüa ja peab Southamptonisse jääma, keeldus torisev mängumees praeguste võistkonnakaaslastega koos mängimisest ja treenimisest.

«Tahan rõhutada, et ma ei ole kordagi treenimisest keeldunud.  Saan ühtlasi kinnitada, et minult küsiti mu vaimse seisukorra kohta ja kõikidel eelmainitud põhjustel andsin ausa vastuse, et sellises olukorras ei tundnud ma end eriti vaimselt paigas. Selle vestluse järel selgitas mulle peatreener, et tema tahab enda meeskonnas näha vaid mängijaid, kes on 100-protsendiliselt Southamptonile pühendunud ja seetõttu pean hakkama treenima esinduskoosseisust eraldi,» selgitas vutimees. «Uhke professionaalina solvab mind väide, et see olin hoopis mina, kes keeldus treenimast ja seetõttu tunnen, et on oluline tõde avaldada.»

Van Dijki vastu on huvi tundnud Inglismaa kõrgliigaklubidest ka Manchester City ning Londoni Chelsea, kuid kõige rohkem on meest seostatud Liverpooliga. Möödunud kuul kaebas Southampton Klavani koduklubi peale ka Inglismaa kõrgliiga tähtsatele ametnikele, sest Liverpool oli reeglitevastaselt üritanud hollandlast enda manu meelitada.

Praegu on Liverpooli hingekirjas neli tippkeskkaitsjat: Dejan Lovren, Joel Matip, Ragnar Klavan ja Joe Gomez. «Hetkeseisuga olen rahul. Meil on neli keskkaitsjat ning sellest piisab. Me ei osta keskkaitsjat lihtsalt ostmise pärast,» rääkis peatreener Jürgen Klopp enne tänast van Dijki uudist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles