POSTIMEES LONDONIS Eesti sportlasi ründas kõhuviirus

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londoni MMi 400 meetri tõkkejooksu poolfinaalis uut isiklikku rekordit noolima näinud Jaak-Henrich Jagor pidi tunnistama oma tervise paremust – sportlaste hotelli laastanud kõhuviirus niitis maha ka meie sportlase ja haiguse tõttu rauges mehe jaks poole staadioniringi peal.

«Kahjuks on meil hotellis ringlemas üks kuri kõhuviirus ja ka Jaak on viimased 24 tundi sellega vähe hädas olnud.» rääkis Jagori treener Mehis Viru enne poolfinaali ERRile. «Seetõttu ei oska üldse pakkuda, kuidas läheb või palju see mõjutab tema jooksmist. Ühelt poolt on vorm väga hea, teiselt poolt on kuri lisafaktor juures.»

Poolfinaalis selgus, et Jagoril jagus jaksu vaid pooleks distantsiks. Algul püsis mees kõvas konkurentsis, ent kuuendal tõkkel, viimases kurvis, kadus rütm.

«Kõva pettumus. Kahju, et kuuendast tõkkest alates tuksi läks. Tundsin ennast väga hästi, tempo oli selline nagu tahtsin eejooksus. Siis tuli selline haamer, mida pole see hooaeg olnudki. Tundub, et see kõhuviirus, mis koondiseid kummitab, murdis mind maha. Proovisin üle olla, aga ei saanud,» nentis Jagor võistluse kokkuvõtteks.

«Üks meie koondisekaaslane, kes õnneks on juba võistluse lõpetanud, oli terve eilse päeva vetsupotti kallistamas, mul õnneks nii ei läinud. Aga päris hull oli, ei saanud voodistki välja.»

Lõpuks sai Jagor kirja ajaks 50,43, mis on enam kui sekund aeglasem tema isiklikust rekordist. Ajalooannaalidesse läheb kirja MMi kokkuvõttes 19. koht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles