5 põnevat küsimust enne superkarika finaali Real - United

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur küsimärk: millises vormis on Cristiano Ronaldo ja kas portugallane kuulub Madridi Reali algkoosseisu?
Suur küsimärk: millises vormis on Cristiano Ronaldo ja kas portugallane kuulub Madridi Reali algkoosseisu? Foto: BORIS GRDANOSKI/AP

Täna õhtul mängitakse Makedoonia pealinnas Skopjes välja UEFA superkarikas, kui omavahel lähevad vastamisi möödunud hooaja Meistrite liiga tšempion Madridi Real ja Euroopa liiga võitja Manchester United. Matš algab kell 21.45.

Eelmisel hooajal esmakordselt Meistrite liiga tiitlit kaitsta suutnud Madridi Real võitis mullu ka Hispaania meistritiitli, sellesamuse UEFA superkarika ja klubide MMi. Ühe trofee vähem (kolm) võitis Manchester United – Euroopa liiga, Inglismaa liigakarika ja Inglismaa superkarika.

5 KÜSIMUST ENNE ÕHTUST FINAALI:

1. Mida suudab Romelu Lukaku?

Sel suvel liitus Evertonist 85 miljoni euro eest soetatud Belgia väravamasin on hooajaeelsetes mängudes näidanud soliidseid esitusi. Evertoni masti «teisejärgulises» meeskonnas tõi belglane kastaneid pidevalt tulest välja – kas seda koormat suudab mees täita ka Unitedis või on Real liiga suur pähkel?

2. Kas Jose Mourinho teeb vanale tööandjale tuule alla?

Vastasseisu teeb põnevaks asjaolu, et Unitedi peatreeneri Mourinho näol on tegemist endise Reali lootsiga. Portugallane juhendas Madridi tippklubi 2010-2013 ning võitis Hispaanias kõik, mis võimalik. Eurosarjas ei suutnud ta Reali aga ihaldatud Meistrite liiga tiitlini viia.

3. Mida suudab kolm päeva treeninud Cristiano Ronaldo?

Laupäeval esindusmeeskonna treeningutega liitunud Ronaldo nautis puhkust, kui ülejäänud mehed kõvasti laagerdasid ja tööd rügasid. Põhjus selles, et Ronaldo osales Portugali koondisega maailmajagude karikaturniiril. On mees üldse vormis või ainult «rannavormis»? Tõenäoliselt alustab portugallane kohtumist varumeeste pingilt.

4. Kuidas saab Makedoonia finaali korraldamisega hakkama?

Makedoonlased võõrustavad enam kui 33 tuhat inimest mahutaval staadionil kahe Euroopa tippmeeskonna vahelist kohtumist. Tõeline spordipidu nende jaoks. Miks see meid peaks huvitama? Põhjus väga lihtne: nimelt on eestlaste korraldada sama võistlus täpselt aasta pärast. Madridi Real ja Manchester United – Makedoonia vutirahval on vedanud!

5. Kas Gareth Bale kuulub Madridi Real tulevikuplaanidesse?

Teadupärast on Reali vaateväljas 18-aastane Monaco imelaps Kylian Mbappe, kelle eest ollakse nõus välja käima ulmelised 180 miljon eurot ning see tähendaks tõenäoliselt Bale’i lahkumist (võib-olla Unitedisse), sest peatreener Zinedine Zidane on varasemalt öelnud, et neli tähtründajat tema meeskonda ei mahu ning Karim Benzema ja Ronaldo ärasaatmine arutamisele ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles