Venemaa kergejõustiklased said jälle dopingu eest karistada

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa käija Andrei Krivov.
Venemaa käija Andrei Krivov. Foto: Alexander Vilf/RIA Novosti/Scanpix

Rahvusvaheline Spordikohus (CAS) määras kahele Venemaa kergejõustiklasele antidopingureeglite rikkumise eest võistluskeelud, vahendab Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS Venemaa kergejõustikuliidu teadet.

Käija Andrei Krivov on saanud kolme-aastase võistluskeelu, mis hakkab kehtima 12. aprillist 2016 seoses ebanormaalsete verenäitudega. Tühistamisele kuuluvad Krivovi tulemused vahemikus 20. mai 2011 - 6. juuli 2013, mis tähendab, et käija kaotab 2011. aasta suveuniversiaadil 20 km distantsil võidetud individuaalse ja meeskondliku kuldmedali.

Keskmaajooksjale Natalja Jevdokimovale määrati nelja-aastane võistluskeeld alates 14. aprillist 2016. Põhjuseks samuti ebanormaalsed verenäidud. Tühistamisele kuuluvad tulemused vahemikus 17. august 2009 - 29. mai 2012. Ühtegi tiitlivõistluste medalit Jevdokimova tolles vahemikus ei võitnud, 2009. aasta Berliini MMil oli ta 1500 meetri jooksus kaheksas.

Päev enne Londoni MMi algust teatati kuuest võistluskeelu saanud Venemaa sportlasest, kellest nimekaim oli 2010. aasta EMil 3000 meetri takistusjooksus hõbemedali võitnud Ljubov Harlamova. Too medal peaks minema nüüd pronksi võitnud Hatti Deanile (Suurbritannia) ja pronks Wioletta Frankiewiczile (Poola).

Venemaa kergejõustiklased on alates 2015. aastal lahvatanud dopinguskandaalist rahvusvahelistel võistlustel osalemiskeelu all. Londonis jätkuvaks MMiks said 19 sportlast võistlusloa, sest suutsid tõestanud, et pole dopingut tarvitanud. Küll aga ei mängita neile kullavõidu korral Venemaa hümni, masti ei tõuse Venemaa lipp ja ametlikult võistlevad nad neutraalsete sportlastena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles