Eesti peab täna võitma

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängus Makedooniaga oli Eesti koondise resultatiivseim 24 punkti toonud Rain Veidemann.
Mängus Makedooniaga oli Eesti koondise resultatiivseim 24 punkti toonud Rain Veidemann. Foto: FIBA.com

Hiinas peetava 2019. aasta korvpalli-MMi avapauguni on jäänud veel 732 päeva. Eesti koondise jaoks on võistlused aga juba alanud: eelvalikturniiril alistati möödunud nädalal võõrsil 80:76 Makedoonia ja täna võõrustatakse suurhallis Kosovot.

Tegu pole Kosovo esimese visiidiga Eestisse – mullu käis pisiriigi koondis siin oma ajaloo esimest ametlikku maavõistlust pidamas ning kuigi poolajaks juhiti 34:26, kuulus matšivõit siiski 74:64 Eestile. Tasub aga meeles pidada, et mullusel koondisesuvel ei löönud meie rahvuskoondises kaasa mitmed tipud, kes tänavu taas meeskonnaga liitunud. See teadmine võiks ennustada meie palluritele lihtsat tööpäeva. Samas näitavad värsked tulemused midagi muud: eelvaliksarja esimeses mängus andsid Kosovo mehed tormihoiatuse, kui alistasid koduseinte toel Makedoonia 72:68. Sealjuures pääsesid makedoonlased naabrite juurest veel üpris kerge kaotusega – neljandal veerandil venis vahe kohati ka 14-punktiliseks.

«Eestis vist ei olegi ühtegi inimest, kes teaks, mis asi see Kosovo korvpall on, sest see on veel nii noor riik. Ma vaatasin natukene seda esimest mängu ja selline Jugoslaavia stiil jookseb sealt läbi,» võttis tänaste külaliste oleku kiirelt kokku meie koondise pikaaegne peatreener Üllar Kerde. «Aga võrreldes eelmise aastaga, kui Kosovo siin käis, on seis nagu öö ja päev. Eelmisel aastal ei osanud nad midagi teha, sel aastal mängivad juba päris korvpalli moodi mängu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles