Londoni MMi kaardisegaja – halastamatu noroviirus

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval osales Isaac Makwala 400 meetri jooksu poolfinaalis ja kõik oli hästi. Aga esmaspäeval pidi ta kõhuviiruse tõttu loobuma 200 meetri eeljooksust ja eile 400 meetri finaalist.
Pühapäeval osales Isaac Makwala 400 meetri jooksu poolfinaalis ja kõik oli hästi. Aga esmaspäeval pidi ta kõhuviiruse tõttu loobuma 200 meetri eeljooksust ja eile 400 meetri finaalist. Foto: JEWEL SAMAD/AFP/Scanpix

Kergejõustiklastele on MM aasta tippsündmus. Paljude unistus elu parimast tulemusest jäi aga unistuseks, kui salakaval viirus nad enne võistlust lihtsalt maha murdis. Kannatasid ka eestlased.

«Mina ei suutnud igal juhul juba õhtul voodist välja tulla. Päris karm oli. Hommikuks sain juba kõndida, kuid veidi kiiremate liigutustega läks tunne väga ebameeldivaks. Kogu sisikond hakkas pöörlema,» sõnas 400 meetri tõkkejooksja Jaak-Heinrich Jagor, kes läks teisipäeva õhtul starti eesmärgiga finaali pääseda.

Et Jagori poolfinaal oli aegade mõttes ka aeglaseim, läks eestlane kohe jooksu alguses täispangale. Poolel maal juhtinud meest tabas aga kuuenda ja seitsmenda tõkke vahel kõhuviirusest tingitud «haamer», mis sammu töntsiks tegi ning edasipääsuvõimalused luhtas. Eestlane leppis 19. kohaga ning isiklikust rekordist üle sekundi nõrgema ajaga 50,43.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles