MMil põrunud Rio olümpiavõitja veetis dopingukontrollis ligi kolmandiku päevast (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elaine Thompson Londoni MMil.
Elaine Thompson Londoni MMil. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Jamaicalannast Rio olümpiavõitja Elaine Thompson, kelle nimel on käimasoleval hooajal naiste 100 meetri jooksu kaks kiiremat aega (10,71 ja 10,78), põrus pühapäeval Londoni MMil toimunud finaalis, kui sai alles ajaga 10,98 kirja viienda koha.

Pärast ebaõnnestunud võistlust suundus aga sprinter dopingukontrolli, kus ta veetis ligi kolmandiku ööpäevast ehk ligi seitse tundi, kuna tema antud proov ei vastanud Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) kaalunõuetele.

«Ta oli seal kuni sulgemiseni ehk kella 4.30ni hommikul,» ütles Jamaica kergejõustikukoondise mänedžer Ian Forbes, kelle sõnul tabas sama probleem veel mitmeid sportlasi. Seejuures toimus naiste 100 meetri finaal kohaliku aja järgi kell 21.50.

Nimelt on WADA määranud uriiniproovide tihedusele teatud normid, aga kui sportlane on liigselt vedelikku tarbinud, ei mahu kõnealune näitaja normide piiridesse. Sama põhimõte on välja toodud ka WADA koodeksi punktis 7.5.4, mille järgi ei tohiks sportlane liiga palju vedelikku tarbida, kuna sellisel juhul läheb sobiva proovi andmisega aega.

Lisaks ei vasta proov nõuetele ka siis, kui atleedid tarbivad ainsa vedelikuna vaid vett. Kõnealune asjaolu olevat ühe allika sõnul mõne koondise puhul probleemiks. Seega peavad sportlased hotellides ning võistluspaikades saama manustada ka teisi vedelikke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles