MM-tiitlit kaitsnud maailmarekordiomanik: ma polnud endas kindel

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayde van Niekerk suutis kindla ülekaaluga kaitsta Londonis maailmameistritiitlit.
Wayde van Niekerk suutis kindla ülekaaluga kaitsta Londonis maailmameistritiitlit. Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images/Scanpix

Londonis peetavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel kaitses meeste 400 meetri jooksus tiitlit ajaga 43,98 Lõuna-Aafrika sprinter ja Rio olümpiavõitja Wayde van Niekerk, kelle nimele kuulub ka maailmarekord (43,03 sekundit).

Ehkki hõbemedali teeninud Bahama jooksjat Steven Gardineri edestas lõuna-aafriklane pea poole sekundiga (44,41), ei tulnud võit lihtsalt. «Mul on suur austus oma konkurentide vastu ning nad jooksid suurepärased ajad. Kuna õhutemperatuur oli üsna külm, siis mul oli raskusi enda üles soojendamisega ning jooksuks valmistumisega, mistõttu polnud ma oma heas hoos kindel,» rääkis 25-aastane van Niekerk võistlusjärgsel pressikonverentsil.

Mida oli nüüdseks kahekordsel maailmameistril öelda aga tuleviku kohta? «Mulle tundub, et igal aastal on ees uued väljakutsed ning igal aastal muutuvad need raskemaks. Kohe pärast Riot lõi mul välja seljavigastus, millega olen olnud hädas kogu tänavuse hooaja, ehkki samal ajal on minu joostud ajad läinud paremaks, eriti lühikestel sprindidistantsidel,» lisas ta.

Pronksmedali võitis Katari esindaja Abdalelah Haroun (44,48), neljanda koha sai Botswana sportlane Baboloki Thebe (44,66), viies-kuues koht kuulusid jamaicalastele Nathon Allenile (44,88) ja Demish Gayele (45,04) ning viimasena ehk seitsmendana finišeeris ameeriklane Fred Kerley (45,23). Van Niekerki peamine ohustaja Isaac Makwala pidi terviserikke tõttu finaalist eemale jääma.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles