Kolmikhüppelegend: ühel hetkel lihtsalt kaotasin usu jumalasse (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathan Edwards 2002. aasta Müncheni Euroopa meistrivõistlustel, kus võidetud pronks oli tema karjääri viimane tiitlivõistluste medal.
Jonathan Edwards 2002. aasta Müncheni Euroopa meistrivõistlustel, kus võidetud pronks oli tema karjääri viimane tiitlivõistluste medal. Foto: Maja Suslin/SCANPIX/Scanpix Code 60080-309

1995. aasta MMil Göteborgis siiani püsiva meeste kolmikhüppe maailmarekordi 18.29 püstitanud Suurbritannia sportlane Jonathan Edwards rääkis intervjuus Soome ajalehele Ilta-Sanomat, et erinevalt sportlaskarjääri aegadest ta enam jumalasse ei usu.

«Ühel hetkel kümme aastat tagasi kaotasin usu jumalasse ega ole seda uuesti üles leidnud. Tõenäoliselt ei leiagi. Aga minevikku ma taga ei nuta,» rääkis Edwards Soome ajalehele.

Usk jumalasse oli põhjus, miks Edwards loobus võistlemast 1991. aasta MMil Tokyos - kolmikhüpe toimus pühapäeval ja kristlasena ei pidanud ta tol päeval rajale minekut lubatuks. «1993. aastal rääkisid kristlastest sõbrad mu ümber,» meenutas Edwards. Kaks aastat hiljem sündis Göteborgis maailmarekord.

Lisaks Edwardsile on kolmikhüppes 18 meetri piirini küündinud neli sportlast - prantslane Teddy Tamgho (18.04), kuubalane Pedro Pichardo (18.08), ameeriklane Kenny Harrison (18.09) ja ameeriklane Christian Taylor, kes tuli 2015. aastal Pekingis maailmameistriks 18.21-ga ja hüppas tänavu maikuus Eugene'is 18.11, mis on kõigi aegade paremuselt kolmas resultaat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles