POSTIMEES LONDONIS MMi peaproovil üle 86 meetri visanud Kirt: see tuli kiirelt ära unustada

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt (vasakul) ja Tanel Laanmäe päev enne Londoni MMi kvalifikatsiooni.
Magnus Kirt (vasakul) ja Tanel Laanmäe päev enne Londoni MMi kvalifikatsiooni. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Londonis toimuvatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel astuvad homme võistlustulle kaks eestlast, kui meeste odaviske kvalifikatsioonist püüavad läbi murda Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe.

«Iga päev oma tunnet otseselt analüüsinud pole, kuid võtan päev korraga ning kõik on praegu okei,» rääkis Kirt päev enne kvalifikatsiooni.

Kui palju enesekindlust andis aga Kirdile ligi poolteist nädalat tagasi Soomes Orimattilas toimunud võistlusel püstitatud hooaja tippmark 86.06? «See tulemus oli vaja kiirelt ära unustada. Tulemus tulemuseks, pigem mõtlesin sel võistlusel tehnilistele nüanssidele. Nüüd on täiesti uus võistlus hoopis teises formaadis,» ütles 27-aastane odamees.

Kuna Londonis on täna vihmane ning üsna kõle ilm ning muudatusi ses osas ei ole oodata ka homme, siis kuidas see asjaolu võiks mõjutada? «Ma peaks hakkama saama iga ilmaga, tingimused on ju kõigil võrdsed. Ausalt öeldes pole ma mõelnud, millist ilma sooviksin. Lähen staadionile, vaatan olud üle ning vastavalt sellele hakkan viskama,» sõnas Kirt.

Kui kettaheitja Gerd Kanter on rääkinud pidevalt, et enne tiitlivõistluste kvalifikatsiooni püüab ta trennis seda imiteerida, siis kas sarnaselt käitub ka Kirt? «Otseselt ma seda teinud ei ole. Samas olen sel aastal üritanud keskenduda ning arvestada sellega, et üle kolme katse mul pole. Tuleb kohe avakatsel end kokku võtta ning mitte oodata,» tõdes ta.

Kuna Kirdi jaoks pole tegu tiitlivõistluste debüüdiga, siis kas ajaga on hinge tekkinud teatav meelerahu? «Kvalifikatsiooni osas on alati aukartus. Kui vaadata minu statistikat, siis tiitlivõistlustel pole ma 80 meetri joonest jagu saanud ning samuti lõppvõistlusele pääsenud,» rääkis Kirt.

Teise eestlasena meeste odaviskes osalev Tanel Laanmäe on pärast Eesti meistrivõistlustel tekkinud esmakordset jalakrampi tervise vahepealse aja jooksul korda saanud. «Jala olen ilusti korda saanud ning treeningud on läinud hästi. Nii jõud kui ka kiirus on MMiks täpselt sellised, nagu ma lootsin, mistõttu otseselt ma millegipärast ei muretse,» rääkis samuti 27-aastane Laanmäe.

Talle tekitab aga muret asjaolu, et eelnevatel aastatel pole tiitlivõistluste kvalifikatsioonid soovitud moel kulgenud. Samas usub Laanmäe, et sel aastal on kõige vajaliku nimel tööd tehtud (nii füüsilise kui ka vaimse poole pealt), et kõik sujuks hästi. «Eks iga aastaga olen saanud kogemusi juurde, kindel on olla,» tunnistas odamees.

Mis on aga Laanmäe jaoks MMi peamine eesmärk? «Esialgu on soov ikka edasi pääseda, pärast mida on finaalis kindlasti pingevabam, kujutan ma ette,» ütles ta.

Kui Laanmäe kuulub homme esimesse ehk A-gruppi (algus kell 21.05) ning viskab seal viimasena ehk 16., siis Kirt teeb kaasa teises kvalifikatsioonigrupis (algus kell 22.35), astudes rajale kuuenda mehena. Lõppvõistlusele pääsemiseks tuleb täita kas kvalifikatsiooninorm (83.00 meetrit) või olla 12 parema seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles