Pärnu võõrustab kaht kõrgetasemelist rannavõrkpalli turniiri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavolle Pärnu rannas.
Rannavolle Pärnu rannas. Foto: Mailiis Ollino

Järgmisel nädalavahetusel saab Pärnu tõeliseks rannavõrkpalli pealinnaks, kui seal toimub nii noorte kontinentaalkarikasarja etapp kui Ida-Euroopa Võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) osavõistlus.

«Mul on hea meel, et saame Eesti võrkpallisõpradele suve lõppu pakkuda nii kõrgetasemelised rannavõrkpalli võistlused, kus nad saavad kaasa elada nii meie esipaarile kui ka noortele tulevikulootustele,» rääkis Eesti Võrkpalli Liidu rannavõrkpalli projektijuht ja võistluste peakorraldaja Märt Pajusalu.

Koduse rannavolle hooaja lõppakord saab hoo sisse reedel, 18. augusti pärastlõunal, kui algavad McDavid Cup nime kandva EEVZA turniiri kvalifikatsioonikohtumised. Eelregistreerimisel pani ennast kirja 30 meespaari, kellest turniirile pääsevad maksimaalselt 28. Neist tosin teenivad kohe koha laupäevasel põhiturniiril, ülejäänud neli selguvad kvalifikatsioonimängude põhjal.

Kodupubliku ees astub Pärnu rannas võistlustulle ka neli Eesti duot. Valitsevate Eesti meistrite Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare kõrval mängivad Pärnu rannas Silver Maar/Siim Tammearu, Maksim Petrov/Aleksei Povjakel ja Rauno Tamme/Dmitri Korotkov. Kõik meie paarid pääsevad otse põhitabelisse ja alustavad mängudega laupäeval.

Laupäeval stardivad paralleelselt EEVZA turniiriga ka noorte rannavõrkpalli kontinentaalkarikasarja kohtumised, kus osalevad riigid hakkavad võitlema pääsu nimel tuleva aasta oktoobris Argentinas Buenos Aireses toimuvatele noorte olümpiamängudele. Neidude turniiril on kuus ja noormeestel viis koondist, kellest kaks paremat tagavad koha järgmisel suvel toimuvale kontinentaalkarikasarja Euroopa tsooni finaalturniirile, kus selguvad noorte olümpiale pääsejad.

Noormeeste turniiril esindavad Eestit Märt Tammearu ja Rasmus Meius ning neidude seas asuvad võistlustulle Jade Šadeiko ja Katariina Vengerfeldt. Meie noored hakkavad olümpiapääsmete jahtimisel konkureerima Armeenia, Leedu, Makedoonia (ainult neidude turniir), Portugali ja Prantsusmaa eakaaslastega.

Pühapäeval jätkub EEVZA turniir veerandfinaalkohtumistega ning samamoodi ootavad ees kontinentaalkarikasarja otsustavad mängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles