IAAF jälitab skandaali keskmesse lükatud botswanalast varjuna (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaac Makwala.
Isaac Makwala. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Botswana jooksja Isaac Makwala, kes sattus Londonis peetaval kergejõustiku MMil skandaali keskmesse, peab sestsaadik kogu aeg üle õla kiikama, sest talle võistluskeelu määranud IAAF püüab nüüd tagada, et mees ajakirjanikele midagi sobimatut ei räägiks.

Londonis sportlaste seas leviva noroviiruse tõttu ei lubatud Makwalat 400 meetri jooksu finaalis starti, kuna kahtlustati, et ta on haigestunud. Botswana koondise väitel oli tegemist IAAFi täieliku omavoliga, sest Makwalalt ei võetud mingeid analüüse, vaid lihtsalt eeldati, et ta on haigestunud ja peab olema karantiinis.

Seejärel nägi publik farssi, kui Makwala jäeti eemale ka 200 meetri eeljooksudest, kuid protesti peale lubati tal siiski üksinda distants läbida. Makwala tagaski ajaga koha poolfinaalis ja jõudis ka finaali, mis peetakse täna õhtul.

Ajakirjanike kinnitusel jälgis pärast jooksu antud intervjuude ajal Makwala iga sammu valvsalt IAAFi ametnik. Yle ajakirjaniku Petra Manneri sõnul seisis ametnik Makwala rääkimise ajal otse kaamera kõrval ja kuulas tähelepanelikult, mida botswanalane ütleb.

«Jooksen ikka veel purunenud südamega. Soovin, et IAAF oleks mulle andnud loa varem 400 meetrit joosta. Olin valmis jooksma ning ma ei tea siiani, kes selle otsuse tegi. 400 m on mu põhjus treenimiseks,» pihtis Makwala ajakirjanikele. «Jooksin vihaga. Tänan publikut, see oli imeline!»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles