Vibulaskja Anneli Preimann saavutas Euroopa GP-etapil 9. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat ja Anneli Preimann Euroopa GP-etapil.
Reena Pärnat ja Anneli Preimann Euroopa GP-etapil. Foto: Eesti Vibuliit

Eile lõppes Türgis Antalyas Euroopa Grand Prix I etapp vibulaskmises, mis oli Euroopa vibulaskuritele esimeseks suuremaks välisvõistluseks alanud hooajal. Anneli Preimann saavutas etapil individuaalselt 9. koha.

Olümpiavibu kvalifikatsioonivõistlus toimus harjutuses FITA-1. Naiste arvestuses võistlesid kolm eestlast – Anneli Preimann, Siret Luik ja alles juunioride klassi kuuluv Reena Pärnat.

Kvalifikatsioon lasti väga rasketes ilmastikuoludes ja eestlaste tulemused jäid protokolli teise poolde. Seda võib ehk mõneti põhjendada sellega, et eestlastel puudus talvel välitingimustes pikkade distantside harjutamise võimalus. Individuaalsed kohad: Preimann 45., Pärnat 67. ja Luik 71.

Meeste arvestuses olid eestlaste kohad järgnevad: Jaan Lott 72.koht ja Jaanus Gross 83.koht.

Segavõistkondade arvestuses asusid Preimann ja Lott kvalifikatsioonivõistluse tulemusena 14.kohal.

Lõplik paremusjärjestus selgitati duell-laskmisega, kus igas võistluspaaris lasti 3-noolelisi seeriaid vähemalt 6 punktini (iga seeria võit annab 2, viik 1 ning kaotus 0 punkti).

Preimanni esimeseks vastaseks oli Türgi koondise esindaja S. Ozkaya, keda ta võitis 6:2. Järgmisest vastasest – 20. asetusega sakslannast K. Winterist – sai Preimann jagu tulemusega 7:3. Kolmandas ringis kohtus ta 13. asetusega O. Kushnirukiga Ukrainast ning Preimann alistas temagi – seisuga 6:4. Kaheksandikfinaalis oli vastaseks 4. asetusega E. Tonetta Itaaliast ning talle tuli Preimannil seekord alla vanduda tulemusega 0:6. Kokkuvõttes andis kolme vastase alistamine 9. koha, mis on Eesti vibulaskurite parim koht Euroopa karikavõistlustel.

«Võitlesin küll võidu nimel, aga veel ei olnud minu kord. Sain enesekindlust ja kogemusi. Maailmameistrivõistluste ettevalmistus kulgeb õiges suunas,» kommenteeris Preimann.

Maailmameistrivõistlused toimuvad juuli alguses Itaalias ja see on ühtlasi esimene Londoni olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlus.

Välja võiks tuua ka juunioride klassi laskuri Reena Pärnati, kes tegi oma debüüdi täiskasvanute tiitlivõistlustel. Pärnat kohtus esimeses duellis Türgi laskuri D. Uraziga ning võitis 7:3. Järgmises duellis oli Pärnati vastaseks kvalifikatsiooni 18. asetusega L. Verulidze Gruusiast, kellega tuli seisul 5:5 lasta lisanool. Kuna mõlemad laskurid tabasid üheksasse, siis mõõdeti noole kaugust märklehe tsentrist. Kahjuks oli grusiinlanna nool keskkohale veidi lähemal ning see andis duelli võidu seisuga 6:5 talle. Kokkuvõttes Pärnatile 33. koht.

Teiste eestlaste sooritus jäi tagasihoidlikumaks – Luik, Lott ja Gross said esimeses ringis kaotuse ja lõplikuks kohaks jäi 57.

Naiskondlikult oldi pärast kvalifikatsiooni 13. kohal, peale matši 4. asetusega taanlannadega tõusti 9. kohale. Segavõistkondade (mixed team) arvestuses said Lott ja Preimann kohe esimeseks vastaseks 3. asetusega Saksamaa esinduse, kes hiljem võitis võistluse ning pidid tunnistama vastaste üleolekut seisul 133:140. Lott ja Preimann lõpetasid kokkuvõttes samuti 9. kohaga.  

Järgmine tiitlivõistlus on kahe nädala pärast – I maailmakarikaetapp Horvaatias – ja järgmine Euroopa karikaetapp toimub maikuus Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles