16-aastast Soome rallitähte lahutab MM-sarjast vaid juhiluba

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Raivo Remmelgas

Noor Soome rallisõitja Kalle Rovanperä liigub vääramatult autoralli MM-sarja kursil – oktoobrikuisel Walesi rallil antakse tema käsutusse kõigi märkide järgi M-Sporti poolt ette valmistatud Ford Fiesta R5.

16-aastane Rovanperä, keda toetab juba Red Bull, testis eelmisel nädalal M-Sporti Greystoke’is asuval rajal juba uut autot, kuid avalikele teedele ei saa ta sellega veel minna, kuna tal puudub juhiluba. Selle peaks Rovanperä kätte saame 1. oktoobril, kui saab 17-aastaseks ja läbib sõidueksami. Walesi ralli toimub 26 päeva hiljem.

Enne seda võistleb Rovanperä Lätis ja Soomes Toni Gardemeisteri tiimi Škoda Fabio R5-ga ning Itaalias FPF Sporti Peugeot 208 T16 R5-ga. Noormehe mänedžeri Timo Jouhki sõnul sihitakse aga ennekõike koostööd just M-Sportiga. «Meil on veel valikuid ja peame läbirääkimisi, aga usun, et Kalle sõidab Walesis ja ka uuel hooajal Fordiga,» sõnas Jouhki väljaandele Autosport.

Järgmisel hooajal sõidab Rovanperä veel R5-autoga, kuid tõenäoliselt saab ta juba testida ka WRC-autot. «Mul pole kahtlustki, et Kalle on selleks juba praegu valmis. Kui keegi helistaks ja talle võimalust pakuks, võtaksime selle kohe vastu. Tean hästi, mis tasemel ta on,» sõnas Jouhki. «Aga uute rallide tundmaõppimiseks on R5-auto parim.»

M-Sportis viibides avaldas Rovanperä tehnilise tagasisidega tiimi juhile Malcolm Wilsonile sügavat muljet. «Tahame teda kindlasti oma autos näha. Kalle on praegu noorte seas rallimaailma kuumim nimi, lisaks on ta ka väga-väga andekas noormees,» lausus Wilson.

Jouhkit seovad M-Sportiga pikaajalised sidemed, sest tänu talle on tiimi jõudnud Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala ja viimati Teemu Suninen. Ka Kalle Rovanperä isa Harri võistles BRC ja WRC sarjas 1996. aastal Wilsoni rahalisel toel, enne kui siirdus SEATi tehasemeeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles