Odaviske kvalifikatsioonis üle 91 meetri visanud Vetter purustas 16 aastat püsinud rekordi: võin sellega vist rahul olla

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Vetter.
Johannes Vetter. Foto: Sebastian Wells/imago/Sebastian Wells

Londonis toimuvatel kergejõustiku maailmameistrivõistluste odaviske kvalifikatsioonis 91.20 meetrit kirja saanud sakslane Johannes Vetter püstitas uue rekordi. Nimelt ei ole ükski odaviskaja MMi kvalifikatsioonis enamat suutnud.

Vetter ületas 16 aastat tagasi Jan Železný poolt visatud tulemuse 46 sentimeetriga. Tšehh viskas 2001. aasta MMi kvalifikatsioonis 90.76. Sama MMi lõppvõistlusel viskas Železný 92.80, mis on siiani MMi rekord.

 «Võin sellega rahul olla. Ma ei saanud minna kvalifikatsiooni viskama vaid 80% jõuga. Mul polnud mingit taktikat, andsin endast kõik. Tundsin end pärast soojendust väga hästi. See polnud minu jaoks suur asi, sest vaid 83 meetrit oli vaja visata.»

Odaviske finaalvõistlus algab laupäeva õhtul Eesti aja järgi kell 22.15. Vetteri hooaja tippmark ja isiklik rekord on 94.44.

Vetter arvab, et laupäeval võib kõike juhtuda.  «Minu esimene eesmärk on medal. Võin üle 90-meetrise viskega rahul olla. Maailmarekord on aga kaugel. Mõned võivad mõelda, et see on vaid neli meetrit kaugemal, aga 94 ja 98 meetri vahel on vaks vahet.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles