Karl Patrick Lauk tegi Astana särgis debüüdi, Taaramäed tabas ebaõnn

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Patrick Lauk (vasakul) ja Tanel Kangert.
Karl Patrick Lauk (vasakul) ja Tanel Kangert. Foto: TONI LÄÄNSALU/PM/SCANPIX BALTICS

Eile Norras alanud mitmepäevasõidu Arctic Race of Norway (UCI kategooria 2.HC) avaetapi võitis belglane Dylan Teuns (BMC). Esimese stardi Astana särgis teinud 20-aastane Karl Patrick Lauk ja etapi lõpus rehvi purunemise tõttu juhtgrupist välja langenud Rein Taaramäe (Katusha-Alpecin) kaotasid võitjale 5.16, vahendab Rattauudised.ee.

156,5 kilomeetri pikkuse teravate tõusudega etapi finišis õnnestus viimasel kilomeetril rünnanud Teunsil järgnevaid kahe sekundiga edestada. Teise koha sai norralane August Jensen (Team Coop) ja kolmas oli itaallane Andrea Pasqualon (Wanty – Groupe Gobert).

Kenasti juhtgrupis sõitnud Rein Taaramäe jäi viis kilomeetrit enne finišit rehvi purunemise tõttu liidritest maha ning kahe aasta tagune sama tuuri üldvõitja enam kõrge lõppkoha nimel kaasa ei räägi. Protokolli sai Taaramäe eile kirja 93. koha. Kaasmaalane Karl Patrick Lauk oli temast kolm kohta eespool.

Täna on tuuril kavas etapp, mis annab võimaluse sprinteritele. Velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles