18-aastane tulevikulootus keeras Nadali võimuletuleku tuksi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal minetas veel lootuse tõusta maailma esireketiks.
Rafael Nadal minetas veel lootuse tõusta maailma esireketiks. Foto: Minas Panagiotakis/AFP/Scanpix

Meeste tennise maailma edetabeli järgi praegu teist kohta hoidev Rafael Nadal pidi rohkem kui pärast kolmeaastast pausi taas esinumbriks tõusmise nimel jõudma Montrealis toimuval ATP Masters-sarja turniiril poolfinaali, kuid 31-aastane hispaanlane tunnistas kolmandas ringis 18-aastase Kanada tennisisti Denis Shapovalovi (ATP 143.) 3:6, 6:4, 7:6 (4) paremust.

Tänu pärast kaks tundi ja 45 minutit kestnud kohtumist vastasseisust võitjana väljunud Shapovalovist sai ühtlasi kõigi aegade noorim tennisist, kes Mastersi turniiril veerandfinaali ehk kaheksa parema hulka edenenud. Järgmisena kohtub ta prantslase Adrian Mannarinoga (ATP 42.).

Denis Shapovalov. / Paul Chiasson/AP/Scanpix
Denis Shapovalov. / Paul Chiasson/AP/Scanpix Foto: Paul Chiasson/AP

Maailma edetabelis jätkab seega liidripositsioonil britt Andy Murray, ent kuna ta jätab puusavigastuse tõttu vahele järgmisel nädalal toimuva Cincinnati turniiri, siis loovutab Murray 21. augustil kindlasti esikoha, mistõttu avaneb võimalus uueks liidriks tõusta nii Nadalil kui ka praegusel kolmandal reketil Roger Federeril.

Neist viimane jõudis Montrealis veerandfinaali, kui alistas ligi kaks tundi kestnud matšis 4:6, 6:4, 6:2 hispaanlase David Ferreri (ATP 33.). Kaheksa parema seas kohtub šveitslane taaskord hispaanlase Roberto Bautista Agutiga (ATP 16.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles