Soome ralli üllatusvõitja pole valmis võitlema MM-tiitli nimel

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi Soome rallil.
Esapekka Lappi Soome rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sarja üheksanda etapi ehk koduse Soome ralli võitnud Esapekka Lappi (Toyota) pole valmis järgmisel hooajal MM-tiitli nimel võitlema. Seda kinnitab nii mees ise kui ka tema meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala.

26-aastane Lappi võitis kaks nädalat Soomes toimunud kruusaralli, kui istus oma karjääri jooksul alles neljandat korda võistlusolukorras WRC-masinasse. Seejuures Soomes sõitis ta võidu juba kuuendal korral. Kuna aga Lappil puuduvad tugevaimal tasemel teiste rallide kogemused, siis tiitlivõidule ei saa Soome ralli triumfi puhul mõelda.

«Maailmameistriks tulekuks peaks ta saama rohkem kogemusi,» ütles Latvala tiimikaaslase aadressil. «Ta pole mitmel rallil, nagu näiteks Mehhikos, veel osalenud, aga kui sa tahad võidelda tiitli nimel, siis pead olema kõrges konkurentsis kõigil rallidel,» lisas 32-aastane soomlane, kellega on Lappi ka ise nõus.

«See on tõsi, mida Jari-Matti ütles. Nagu me nägime, siis Soomes olid mul head kogemused, kuna osalesin seal juba kuuendat korda, aga järgmisel nädalal Saksamaal toimuval asfaldirallil ei tunne ma end kindlasti niivõrd mugavalt,» rääkis Lappi. «Minu eesmärgiks on saada kogemusi rallidelt, kus ma pole kunagi osalenud (Argentina ja Mehhiko),» lisas soomlane.

Lappil, kes võitis eelmisel hooajal WRC2 arvestuses, tekkis võimalus Toyota WRC-masinaga tänavu kaasa teha maikuus, kui ta näitas testidel end heast küljest ning kerkis Latvala ja Juho Hännineni kõrvale Toyota kolmandaks piloodiks. Kui Lappi ja Latvala jäävad Toyotasse väidetavalt ka järgmisel aastal, siis Hänninen vallandatakse.  

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: Viljar Voog
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles