Serviti ja Kehra võitsid sarnase mänguga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Butenko viskas täna 4 väravat.
Maksim Butenko viskas täna 4 väravat. Foto: Aldo Luud

Põlva Serviti ja HC Kehra käsipallimeeskond jõudsid eurosarja kolmandasse ringi, kusjuures otsustavad võidud vormistati sarnase valemi järgi. Mõlemad Eesti klubid murdsid oma vastase teisel poolajal.


Serviti alustas Hollandi klubi Volendami vastu üheväravalisest kaotusseisust, ent kodus suudeti võita 29:22. «Meie treenitus ja vastupidavus pääsesid maksvusele,» sõnas  Serviti peatreener Kalmer Musting. «Teisel poolajal olime juba selgelt üle ning nad andsid järele.»



Musting polnud rahul esimese poolaja kaitsemänguga, kuna hoolealused tegutsesid liialt individuaalselt. «Meie noored mängumehed rabelesid liiga palju, täismaja publiku ees oli nende tahtmine oskustest suurem,» nentis treener. «Teisel poolajal tegid Mario Karuse ja Maksim Butenko võimsa viskesoolo.»



Kohtumise lõpuks kogus Karuse 11 ning Butenko kaheksa väravat. Oma kaitseliin õnnestus aga põlvalastel kinni tõmmata. «Vastaste rünnakud põrkusid meie kaitsesse, väravas tegi väga hea mängu Eston Varusk,» kiitis Musting. «Vahe kärises kümneväravaliseks, siis lasin juba päris noortel meestel mängida.»



Kuigi Serviti rivistusest on mitu senist juhtmängijat lahkunud, pole Põlva publik meeskonda üksi jätnud. Laupäeval kogunes Mesikäpa halli täismaja publikut. «Ühtsus oli endiselt olemas, rahvas tuli saali ja elas meile kaasa,» rõõmustas Musting.



Kui Servitile oli kolmandasse ringi pääs juba tavaline, siis Kehra jõudis nii kaugele esimest korda. «See on meie aastatepikkuse töö vili,» märkis Kehra peatreener Jüri Lepp.



Kehralaste õnneks nõustus nende vastane, Iisraeli meister Hapoel Rishon Le Zion pidama mõlemad kohtumised Eesti klubi koduväljakul. «Pidasime läbirääkimisi ning lõpuks olid nad meie pakutud variandiga nõus. Küllap nad olid meie tugevusest teadlikud,» rääkis Lepp. «Sõitmine läinuks meile väga kalliks.»


Laupäeval leppisid meeskonnad viiki 31:31, eile võitis Kehra 30:24.



«Olime laupäeval ka juhtimas, ent lõpuks jõudsid nad järele. Nemad olid meie mänguga tuttavad, meil aga puudus vastasest igasugune ettekujutus,» rääkis Lepp.


«Pühapäevaks tegime oma mängus korrektiive, muutsime kaitse aktiivsemaks ning surusime rohkem nende mängujuhti. Teisel poolajal nad murdusid.»



Serviti ja Kehra kolmanda ringi vastased selguvad alanud nädalal. Mõlema meeskonna treenerid rõhutasid, et kolmandas ringis pole enam kergeid vastaseid oodata.



Kolmas Eesti meeskond Chocolate Boys kaotas Makedoonias Skopje Vardarile 27:36 ning langes edasisest konkurentsist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles