Prognoos lubab õhtuks ülipikki odakaari

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odaviskaja Magnus Kirt.
Odaviskaja Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Neljapäevases odaviske kvalifikatsioonis eraldati terad sõkaldest. Esimest korda sel sajandil pidid odaviskajad lõppvõistlusele pääsemiseks lennutama oda üle 83 meetri ning seda suutis Londoni olümpiastaadionil rekordiliselt 13 meest.

Finaal tuleb veelgi kõrgetasemelisem, arvab odavisketreener, Londonis Magnus Kirti ja Tanel Laanmäed juhendav Heiko Väät. «Noored näevad, et 13 odaviskajat finaalis – väga äge! Ja need 13 pole mitte niisama vennad, vaid kõva tasemega. Nemad siia nalja tegema ei tulnud!» sõnab Väät.

MM-finaali kohta tegi esimese tormihoiatuse maailma hooaja edetabelijuht, tänavu 94.44 visanud Johannes Vetter, kes nagu muuseas viskas kvalifikatsiooni avakatsel 91.20. Nii kaugele pole ükski odaviskaja MMi kvalifikatsioonis oda lennutanud, sakslane ületas Jan Železny 16 aastat tagasi visatud tulemuse 46 sentimeetriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles