Liverpooli fännist maailmameister võib Klavanit oma silmaga näha

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste 400 meetri jooksu maailmarekordimees Wayde Van Niekerk.
Meeste 400 meetri jooksu maailmarekordimees Wayde Van Niekerk. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

400 meetri maailmarekordimehe Wayde Van Niekerki ja Liverpooli jalgpalliklubi vahel on suur sõprus. Kui Rio olümpial kuldmedalit võites sõnas lõuna-aafriklane, et Liverpoolil on tema võidus suur roll, siis nüüd soovib MM-kulla võitnud jooksja lemmiklubi hooaja avamängu vaatama minna.

Van Niekerk on Liverpooli klubi lapsest saadik toetanud. Eriti tähtsaks muutus klubi talle aasta tagasi 15. augustil. Jooksja valmistus olümpiafinaaliks ning vaatas soojenduse ajal Liverpooli mängu (ja ühtlasi Ragnar Klavani debüütkohtumist!) Arsenaliga. Liverpool võitis 4:3 ning Van Niekerk sai jooksuks hea emotsiooni. Paar tundi hiljem püstitas lõuna-aafriklane maailmarekordi ning võitis olümpiakulla.

Detsembris käis jooksja esimest korda Liverpooli mängu vaatamas. Tema silme all alistati 1:0 Everton (muuseas, BBC valis Klavani tolles mängus platsi parimaks meheks). Intervjuus klubi koduleheküljele sõnas Van Niekerk, et on õnne tipul ega suuda uskuda, et oma lemmikklubile kohapeal kaasa elab. «Pean end siiani kõvasti näpistama. See on sarnane maailmarekordi purustamisega – mõistad, et oled kohal, aga samal ajal küsid endalt: «Kas see on päriselt? Olen ma tõesti siin?»»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles