Tulevik oli lähedal Flora šokeerimisele, Levadia alistus Infonetile

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Eesti jalgpalli kõrgliiga pakkus reede õhtul tõelisi põnevuslahinguid. Lasnamäe müürid püsisid tugevana, kui FC Infonet kaitses edukalt varakult kätte saadud edu ja alistas tiitlipretendent Levadia 2:1. Tõenäoline järgmine Eesti meister FC Flora pääses kodustaadionil ehmatusega Viljandi Tuleviku käest - lõpuks võeti 3:2 võit.

Alustuseks Lillekülas toimunust: Tulevik andis esmalt Florale kõrvakiilu ja sinna otsa veel ka maksahaagi, kui avapoolajal mindi karukoopas 2:0 ette. Arno Pijpers oli kärme reageerima: German Šlein tuli pingile, Gert Kams mängu ja Brent Lepistu kerkis keskkaitsest Šleini asemel keskväljale. Vangerdusel oli mõju ning edasi ei olnud enam küsimus «Kas Flora lööb värava?», vaid «Mitu nad löövad?»

Vastus: kolm. 55. minutil oli täpne Rauno Sappinen, 80. Martin Miller ja esimesel üleminutil kapten Lepistu. Flora päästis võidu üle noatera.

Kolm punkti tabelisse olid seda kallimad, et Flora esikohta himustavatest meeskondadest koperdas Levadia valitseva meistermeeskonna FC Infoneti otsa. Ingemar Teeveriga tipuründes alustanud Levadia sai nagu Floragi vitsad kätte varakult – kuuendal minutil oli täpne Jevgeni Harin, 22. Aleksandr Kulinitš. Poolajal Igor Prins vahetas: mängu sekkusid Rimo Hunt ja Nikita Andrejev, kellest viimane lõi 69. minutil ka Levadia värava. Kümme minutit hiljem sai viimase mehe vea eest punase kaardi Andrei Kalimullin ja see tähendas Levadiale koos lisaminutitega viimaseks veerandtunniks ühemehelist edu, kuid realiseerida seda ei suudetud.

1:2 kaotus tähendab, et Levadia kaotab 13 vooru enne meistrivõistluste lõppu Florale 10 punktiga. Teiseks võib tõusta homme Tartu Tammekat võõrustav Nõmme Kalju, kes on praegu Levadiaga võrdsete punktide peal kolmandal kohal.

Staarisära poolest päeva kõige tagasihoidlikumas matšis alistas Paide Linnameeskond kodustaadionil 3:1 Narva Transi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles