Kontaveit sai WTA turniiriks esimese asetuse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX

Eesti parimat naistennisisti Anett Kontaveiti (WTA 28.) ootab ees tegus suve lõpp – esmalt Ameerikas kaks tippturniiri, siis aasta viimane suur slämm ning seejärel läheb ta esimest korda WTA turniirile vastu favoriidi ehk esimest asetust hoidva sportlasena.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, näeb Kontaveiti järgmisena tenniseväljakutel juba uuel nädalal Cincinnatis toimuval 2,8 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Premier 5 kategooria turniiril. Nädal hiljem peaks eestlanna osalema Connecticut Openil, mis preemiarahalt neli korda väiksem ja ka osalejate nimekirja poolest pisut lahjem. Ning siis ootavad ees juba USA lahtised tennisemeistrivõistlused ehk aasta viimane suure slämmi turniir.

Nõnda jõuamegi eestlanna graafikus septembrikuuni, kui meie esinumber on kirjas 18. kuupäeval Hiinas algaval Guangzhou turniiril. Ja mitte ainult kirjas – Kontaveit on esimest korda karjääri jooksul WTA turniiril saanud suisa esimese asetuse. Teistest tippmängijatest on Hiinas väljakule tulemas näiteks praegu maailma edetabelis 67. kohta hoidev Jelena Jankovic, Samantha Stosur, Alison Riske aga ka eestlanna partner Wimbledoni turniiri paarismängust Mona Barthel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles