Soomlaste suurlootuse treener peab Kirti finaali võimalikuks üllatajaks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt Londoni MMi kvalifikatsioonis.
Magnus Kirt Londoni MMi kvalifikatsioonis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Londonis peetavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel selgub täna maailmameister meeste odaviskes ning lõppvõistlusele tagas teiste seas pääsu ka eestlane Magnus Kirt. Seejuures on finaalis esindatud ka üks põhjanaabrite tänavuse MMi suurlootus, 2007. aasta maailmameister Tero Pitkämäki, kelle treeneri Hannu Kangase sõnul võib Kirt kujuneda tänase võistlusõhtu üllatajaks.

«Kirdil on palju potentsiaali. Ta võib visata ka üle 85 meetri (Kirdi isiklik rekord on 2015. aastal visatud 86.65 – toim). Ta on vasakukäeline ning pikk käsi annab talle pika tõmbe,» iseloomustas Kangas 27-aastast eestlast Iltalehti veergudel.

Tero Pitkämäki. / Adrian Dennis/AFP/Scanpix
Tero Pitkämäki. / Adrian Dennis/AFP/Scanpix Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Kirt jõudis Londonis kvalifikatsioonist kindlalt lõppvõistlusele, kui ületas kohe avakatsel 86 sentimeetriga kvalifikatsiooninormi (83.00). Tänavu on eestlase pikimaks odakaareks kujunenud aga 86.06 ning sestap usub ka Kangas, et finaalis on Kirt kindlasti võimeline enamaks.

2014. aastal suri 64-aastasena Eesti odamehe isa Peeter Kirt, kes oli Eesti kelgukoondise peatreener. Seejuures on tänavusel hooajal stabiilset minekut näidanud Kirt varem tunnistanud, et soovib isa mälestuseks rahvusvahelisel areenil edu saavutada.

Iltalehti toob välja ka Andrus Värniku nime, kes 2005. aastal Helsingis toimunud MMil oda 87 meetri ja 17 sentimeetri kaugusele lennutas ning tänu sellele tulemusele ka maailmameistriks tuli.

Londoni MMi meeste odaviske lõppvõistlus algab täna Eesti aja järgi kell 22.15 ning Kirt pääseb 13 mehe konkurentsis viskama neljandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles