Dopingut pruukinud kulturist Ader: olen Veerpalu poolt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ader
Argo Ader Foto: Raimond Roopärg

Saate «Tantsud tähtedega» staar, kulturist Argo Ader (40) teab, mida eakaaslane Andrus Veerpalu tunneb. Aderi karistusaeg sünteetiliste meessuguhormoonide ehk anaboolsete steroidide, konkreetselt stanozololi tarbimise eest lõpeb saabuval sügisel.

«See oli meeletu šokk saada teada, et dopinguproov on positiivne,» meenutab Ader Kroonikale. «Sa tead, et kõik on korras, ja siis tuleb nagu lambist halb uudis. Veel ebameeldivam oli taluda anonüümseid kommentaare ja ilkumist sel teemal, sest oma arust olin ma puhas. Esimene soov oli põgeneda, peita end ära ja mitte suhelda.»

Tookord põhjendas Ader, et ta sai keelatud ained USAst ostetud toidulisandite kaudu. Ameerikas on profikulturismis anaboolsed steroidid lubatud, aga Euroopas amatööridele keelatud.

Aeg parandab haavad, usub Ader, kes saabus just puhkusereisilt Kambodžast. «Ma polnud poolteist aastat puhanud, energia oli täiesti otsas. Võtsin aja maha ja käisin patareisid laadimas,» ütleb naastes ajalehepaki haaranud Ader. «Olen Veerpalu poolt. Usun, et ta on puhas ja asi laheneb positiivselt.»

Ader kinnitab, et naaseb tippsporti. «Ma ei plaani hilissügisel veel osaleda kulturismi Eesti meistrivõistlustel, aga ma ei loobu,» lubab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles