Inglismaa jalgpallikohtunik avalikustas homoseksuaalsuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtunik.
Jalgpallikohtunik. Foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix

32aastasest Ryan Atkinist sai esimene oma homoseksuaalsuse avalikustanud Ingismaa professionaalne jalgpallikohtunik, kirjutab BBC.

Atkin vilistab alanud hooajal kohtumisi tugevuselt kuuendas liigas, ent tegutseb kõrgemates divisjonides neljanda kohtunikuna. Eelmistel hooaegadel oli ta tugevuselt teises, kolmandas ja neljandas liigas abikohtunik. Kuna Inglismaal tõmmatakse profijalgpalli piir neljanda ja viienda liiga vahele, kvalifitseerubki Atkin profikohtunikuks.

«Samm on tähtis minu jaoks isiklikult, aga veelgi enam tervele jalgpallile,» sõnas Atkin. «Olin enne avalikustamist veidi mures, ent seni on kõik olnud väga positiivne. Muidugi leidub alati negatiivseid ja homofoobseid kommentaare, eriti sotsiaalmeedias. Aga see kõik ainult tugevdab sõnumit, et LGBT inimesed on spordielu osalised. Vahet pole, kas nad on enda seksuaalsuse avalikustanud või mitte.»

Endine Premier League'i kohtunike Neale Barry, kes töötab praegu Inglismaa jalgpalliliidus kohtunike arendusjuhina, toetas Atkini sammu igati. «Meie töö on toetada kõiki kohtunikke, aidata neil areneda ja oma potentsiaali maksimaalselt realiseerida. Ryani otsus on jalgpalli jaoks oluline maamärk ning kinnitab, et kohtunikutöö on valdkond, kuhu on oodatud kõik huvilised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles