Galerii: Usain Bolti lahkumisetendus lõppes vigastuse ja katkestamisega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meeste 100 ja 200 meetri jooksu maailmarekordi omanik Usain Bolti karjääri viimane võistlus lõppes traagiliselt - Jamaika 4x100 meetri teatejooksumeeskonna ankrumees sai keset jooksu vigastada.

Bolt sai teatepulga kolmandal kohal, Jamaikat edestasid hilisem võitja Suurbritannia ja lõpuks hõbeda võitnud USA. Keset lõpusirget tabas Bolti trauma, mille tõttu ta lõpuks kukkus. Pärast pikka tohterdamispausi aidati Bolt püsti ja areenilt siirdus ta arstlikku kontrolli omal jalal, kuigi tugevalt longates.

Bolt startis Londonis lisaks teatejooksule ka 100 meetris, kus kaotas MM-tiitli Justin Gatlinile ja leppis pronksmedaliga. Bolti karjääri medalisaldoks jääb seega kaheksa olümpiakulda ning 11 MM-kulda, kaks MM-hõbedat ja üks MM-pronks.

4x100 meetri teatejooksu medalikolmik:

  • 1. Suurbritannia 37,47
  • 2. USA 37,52
  • 3. Jaapan 38,04

Tegemist on Suurbritannia esimese MM-kullaga meeste sprinditeates, millega lõpetati 2009. aastast kestnud Jamaika valitsusaeg. Üldse saadi kuuendaks meeste 4x100 meetri teatejooksus maailmameistriks tulnud riigiks. Varem on seda suutnud USA, Kanada, Lõuna-Aafrika-Vabariik, Prantsusmaa ja Jamaika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles