Põrgupalavuses peetud Lähte rattamaratoni võitis Martin Loo

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähte rattamaratoni võitja Martin Loo.
Lähte rattamaratoni võitja Martin Loo. Foto: Erakogu

Eile Lähte põrgupalavuses toimunud Hawaii Express Estonian Cup Lähte rattamaratoni võitis Martin Loo Gert Jõeääre ning Alo Jakini ees. Rajameister oli koostanud 63 km trassi kahest pea identsest ringist ning esimese osa sõitis esikolmik koos. Poole peal pudenes liidrite selja tagant kõigepealt Jakin, seejärel Jõeäär ning finišis oli Loo edumaa teise koha ees pea viis minutit.

«Mulle rada sobis väga hästi, oli palju metsasingleid ja tehnilisi kohti, õnneks tänane palavus sobis ka. See muuseas pole alati nii, aga täna läks õnneks,» ütles võitja.

«Iga kord, kui metsasinglitele jõudsime, tegi Martin väikese vahe sisse. Minul polnud muud võimalust, kui esimesel võimalusel tee laienedes järgi võtta. Esimese ringi kannatasin selle kummipaela efekti veel kuidagimoodi ära, teisel ringil enam mitte. Ootasin Alo järele, kahekesi ikka kergem sõita. No ja lõpptulemuse jätsime lõputõusu peale, minul jagus täna jalga rohkem,» sõnas Jõeäär.

Esikuuiku lõpetasid Caspar Austa, Karl-Arnold Vendelin ja Ivo Suur.

Europargi mäefiniš Linnamäe tipus mõõdeti täna sõitjatele esimesel ringil, Gardena vahefiniš teisel. Mäekuningaks jäi endiselt Gert Jõeäär, vahefiniši võitis Martin Loo. Gardena aktiivse ratturi liidrisärgis jätkab endiselt Peeter Pruus, kes stardib täna Slovakkias Euroopa meistrivõistlustel.

Naistepoodiumi kõrgeima astme hõivas Janika Lõiv, teine Iris Takel ja kolmas Mairis Õispuu. Neist viimane tõusis ühtlasi ka naistearvestuses liidriks.

Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitis meestest Kaupo Kattai, naistest Sille Puhu, liidritena jätkavad Kaupo Kattai ning Mairis Õispuu.

Võistkondlikus arvestuses hõivas poodiumi kõrgeima astme A&T Sport Mobile, naiskondadest Hawaii Express/Cyclon. 

FruitXpressi poolmaratoni läbis kõige kiiremini Kren Kask, järgnesid Oskar Kontus ning Claid Põrk. Liidrina jätkab Kren Kask. 
Herkuless lastesõitudel läbis stardilinnakusse mahamärgitud võistlusraja poistest kõige kiiremini Henri Valmsen, kes sai oma valdusse ka liidrisärgi. Tüdrukute nobedaim oli ja liidrisärgis jätkab Karolin Surva.
Hawaii Express Estonian Cup rattamaratoni sari jätkub 26. augustil Otepää Rattamaratoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles