Bolti koondisekaaslane süüdistas viimase vigastuses korraldajaid (4)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolti suurepärane karjäär sai dramaatilise lõpu.
Usain Bolti suurepärane karjäär sai dramaatilise lõpu. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Meeste 100 ja 200 meetri jooksu maailmarekordiomaniku Usain Bolti sportlaskarjäär sai dramaatilise lõpu, kui Londonis peetavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Jamaica 4x100 meetri teatejooksumeeskonnas viimast vahetust jooksnud sprindiäss sai 50 meetri peal vigastada, mistõttu läks neile lõpuprotokolli kirja katkestamine.

Kolmandat vahetust jooksnud ehk Boltile teatepulga üle andnud Yohan Blake’i sõnul olid tekkinud olukorras süüdi korraldajad, kuna naiste kõrgushüppe medalitseremoonia läks üle aja ning seega jahtusid sportlased vahepealse aja jooksul maha.

«Mulle ei meeldinud, et spordikangelase lahkumisetendus sai sellise lõpu,» ütles Blake. «Korraldajad käskisid meil liiga kaua oodata ning see oli jõhker. Usain jahtus selle ajaga maha ning ta ütles, et talle ei meeldi see,» lisas Blake.

Jamaica teatenelik (vasakult): Julian Forte, Yohan Blake, Usain Bolt ja Omar McLeod. / ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix
Jamaica teatenelik (vasakult): Julian Forte, Yohan Blake, Usain Bolt ja Omar McLeod. / ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix Foto: ADRIAN DENNIS/AFP

Jamaica teateneliku eest teist vahetust jooksnud Julian Forte vihjas, et vigastuse tõttu võib 30-aastane Bolt keelduda edaspidi igasugustest sportlikest kohustustest. «Ta ei öelnud meile täpselt, mis juhtus, kuid mulle tundus, et ta venitas midagi välja või tabas teda teatud laadi kramp. Ta palus meie käest järelejätmatult vabandust, kui me ütlesime talle, et seda pole vaja, kuna vigastused on spordi üks osa,» lisas Forte.

Jamaica koondise arst Kevin Jones kinnitas, et Bolti tabas kramp vasakus reielihases.

Bolt startis Londonis lisaks teatejooksule ka 100 meetris, kus kaotas MM-tiitli ameeriklasele Justin Gatlinile ja leppis pronksmedaliga. Bolti karjääri medalisaldoks jääb seega kaheksa olümpiakulda ning 11 MM-kulda, kaks MM-hõbedat ja üks MM-pronks.

Meeste 4x100 meetri teatejooksu tulemused:

  1. Suurbritannia 37,47 sekundit
  2. USA 37,52
  3. Jaapan 38,04
  4. Hiina 38,34
  5. Prantsusmaa 38,48
  6. Kanada 38,59
  7. Türgi 38,73
  8. Jamaica DNF

Video Bolti dramaatilisest lahkumisetendusest:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles