Videod: Rakvere ööjooksjad kogesid loodusjõudu (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Ööjooks 2017.
Rakvere Ööjooks 2017. Foto: Ain Liiva

Umbes tund pärast tänavuse Eesti Ööjooksu starti kandusid Rakvere kohale ähvardavad äikesepilved ja koos sellega tugev paduvihm ning tormituul, mis pani nii suurürituse korraldajad kui ka parasjagu distantsil jooksukilomeetreid mõõtnud osalejad korralikult proovile.

Ehkki suurem maru läks mööda, asendudes pideva vihmasajuga, jättis see võistlusele oma jälje. Enamik jooksjaid ei lasknud ennast looduse vingerpussist häirida ja rühkis vapralt finišisse. Üsna ekstreemsetes tingimustes lõppenud seitsmendale Eesti Ööjooksule tuli ligi 8500 osalejat, neist arvukamalt ehk 4500 jooksjaga oli esindatud 10 km distants.

«See oli tõeline loodusstiihia: inventar, tehnika, rajapiirded – kõik oli marutuule ja paduvihma meelevallas,» rääkis Eesti Ööjooksu peakorraldaja Marko Torm. «Suutsime ainult tänu abiliste ja meeskonna ennastsalgavale tööle vältida hullemat. Kahjuks sattusid looduse meelevalda ka ajavõtusüsteemid, mis jäid paarikümne sentimeetri sügavuse vee alla. Lõpuajad on seetõttu puudulikud ja ametlikke tulemusi ajavõtu teostaja parimatele paraku kinnitada ei suuda. Võistluse järgselt me küll parimaid tunnustasime, kuid tegime seda järjestuse visuaalse kindlaksmääramise abiga. Palume siinkohal vabandust kõigi osalejate ees, kelle lõpuaeg ilmastikuoludest johtuvalt ei fikseerunud.»

Poolmaratoni distantsilt naasis võidukana Argo Jõesoo, kelle lõpuajaks fikseeriti 1:12.24. Esimesena finišijoone ületanud eestlane edestas sarnaselt mullusega taas teise kohaga leppima pidanud Juri Vinogradovit (1:13.56) Peterburist ning kolmandaks tulnud Ivar Ivanovi (1:14.32).

Kiireima naise au kuulus Kaisa Kukele, teine oli Moonika Pilli ja kolmas Kaisa Lepik.

10 km distantsil kaitses mullust esikohta meestest Marti Medar (33.42), talle järgnesid Aleksandr Kulešov (34.51) ja Karl Rauno Miljand (35.00). Kõiki naisi edestas alles 12-aastane Kohtla-Järve tüdruk Luna-Aleksandra Lagoda ajaga 37.09, teiseks tuli Marion Tibar (37.52) ja kolmandaks Minna Kuslap (39.49).

Kõik toodud lõpuajad on esialgsed.

Vaata allolevatest videotest, milliseid olusid jooksjad tunda said.

Extreemne#ööjooks#rakvere

A post shared by Gertu Allikivi (@gertu_allikivi) on

This is scary ☈☈☈ #ööjooks2017 #rakvere

A post shared by don't like?-unfollow.peace (@oruheli) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles