Maria Šarapovat tabas järjekordne tagasilöök

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

Endine maailma esireket ja viirekordne suure slämmi võitja Maria Šarapova (WTA 149.) pidi taas mõru pilli alla neelama, kui loobus tuleval nädalal USAs Cincinnatis peetavast 2,5 miljoni USA dollari suuruse auhinnafondiga kõrgetasemelisest kõvakattega tenniseturniirist. 30-aastasele venelannale teeb muret vasak käsivars.

Šarapova jõudis Cincinnatisse reedel ning otsustas laupäeval arstidega konsulteerides turniirist loobuda. «Ma jõudsin Cincinnatisse reedel ning olin valmis mängima, kuid pärast arstidega kohapeal nõu pidamist otsustasin ettevaatusabinõuna seoses US Openiga (aasta viimane suure slämmi turniir toimub septembri alguses – toim) võtta vastu loobumisotsuse. Sama trauma segas mind ka enne Stanfordi turniiri,» rääkis Šarapova.

«Soovin tänada turniiri korraldajaid vabapääsme eest ning loodan väga juba järgmisel aastal siin osaleda,» lisas endine maailma esinumber, kes oleks Cincinnati avaringis pidanud vastamisi minema tänavuse Prantsusmaa lahtiste võitja, Läti esireketi Jelena Ostapenkoga (WTA 12.).

Aprillis 15-kuulise dopingukaristuse järel väljakule naasnud Šarapova ei saanud Prantsusmaa lahtistele vabapääset ning pidi Wimbledoni turniirist loobuma reielihase vigastuse tõttu. Muruhooaeg jäigi venelannal täielikult vahele ning seetõttu pole tal õnnestunud koguda piisavalt punkte, et kvalifitseeruda 28. augustil algava US Openi põhiturniirile.

Venelanna saab praeguste edetabelipunktide põhjal osaleda küll kvalifikatsioonis, ent põhitabelisse pääsuks peaks USA tenniseliit andma talle vabapääsme.

Cincinnati turniiril osaleb teiste seas ka Eesti esinumber Anett Kontaveit (WTA 28.), kes läheb homme toimuvas avaringikohtumises vastamisi kahekordse Wimbledoni võitjast tšehhitari Petra Kvitovaga (WTA 14.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles