Eesti tipptriatleet naasis aastase võistluspausi järel edukalt võistluskarusselli

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin 2012. aastal toimunud Tartu Milli Triatloni põhidistantsil.
Aleksandr Latin 2012. aastal toimunud Tartu Milli Triatloni põhidistantsil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Taas võistlusvormi selga tõmmanud kolmekordne (2009, 2015, 2016) Eesti meister triatloni olümpiadistantsil Aleksandr Latin tegi aastase vaheaja järel esimese ja väga korraliku triatlonivõistluse rahvusvahelises konkurentsis. Mehhikos toimunud Yucatani maailmakarikaetapil näitas eestlane 17. lõppaega, sprindidistantsi läbimiseks kulus tal 56 minutit ja 14 sekundit.

Viimane saavutussportlik võistlusstart jäi 30-aastasel Latinil möödunud aasta suvesse (Eesti meistrivõistlused), mil paraku oli juba teada, et Rio olümpiale Eesti meestriatleetidel sedapuhku asja ei ole. «Kahjuks ei saanud ma mitmete asjaolude tõttu kvalifitseeruda Riosse ja nüüd ma võtan vaheaja, vaatan tagasi ja mõtlen, kuidas siit edasi minna,» vastas Latin toona paljude inimeste küsimustele tema edasiste plaanide kohta välistamata seejuures uue olümpiatsükli kaasategemist.

Professionaalsest spordist ajutiselt taandununa suunas Latin enamik oma energiast ülikoolis hariduse omandamisele. Veel kevade hakul ei osanud Latin võimalike võistlusstartide kohta infot anda. Ütles vaid, et parimal juhul teeb võib-olla midagi suve lõpus.

Palavates oludes Yucatani MK-etapil kaotas tippsporti naasnud Latin 750 meetri ujumisega parimatele enam kui poole minutiga, loovutades kohti ja sekundeid ka rattasõidus. Ent viiekilomeetrise jooksudistantsi 16 minuti ja 25 sekundiga läbinud Latinil õnnestus võistluse viimasel kolmandikul oma positsiooni tugevalt parandada ning nii lõpetas ta hooaja avastardi korraliku 17. kohaga. Lõppaeg 56.14 oli mehhiklasest võitja Irving Perezi ajast nõrgem minuti ja 18 sekundi võrra.

Latin tunnistab, et MK-karusselli naasmise taga olid ka praktilised kaalutlused, kuna liigpikk võistluspaus tõrjunuks eestlase maailma edetabelis kaugele ning madala kohaga sportlastel ei pruugi enam kohe avaneda võimalust MK- ja MM-sarja etappidel kaasa lüüa.

Järgmisena ootab Latinit ees MM-sarja etapp Stockholmis, kus eestlasel on võimalik kontrollida oma hetkevormi triatlonimaailma absoluutse paremiku hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles