Video: Newcastle'i poolkaitsja demonstreeris hooaja avamängus ajurakkude puudumist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Andre Marriner näitab Jonjo Shelveyle (paremal) punast kaarti.
Kohtunik Andre Marriner näitab Jonjo Shelveyle (paremal) punast kaarti. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Pärast esiliigas veedetud hooaega Inglismaa jalgpalli kõrgliigasse naasnud Newcastle United sai avavoorus kaela külma duši, sest lavale astus taas kurikuulus Jonjo Shelvey. Poolkaitsja tõestas karjääri jooksul juba mitmendat korda, et teda pole õnnistatud just kõige helgema mõistusega.

Käis kohtumise 48. minut, kui Tottenhami poolkaitsja Dele Alli keskväljal kukkus, ent kohtunik Andre Marriner andis karistuslöögi Newcastle'i kasuks. Shelvey tahtis Alli käest palli saada, et see kiirelt mängu panna, kuid Alli koksas palli eemale. Seepeale astus Shelvey otse kohtuniku silme all Alli jalale ning sai selle eest mõistagi punase kaardi.

Newcastle pidi Shelvey eemaldamise eest lõivu maksma 61. minutil, kui just Alli lõi Tottenhami avavärava ja viis külalised 1:0 juhtima. Kümme minutit hiljem saatis Ben Davies teistki korda palli Newcastle'i võrku ning Tottenhami 2:0 võiduga kohtumine ka lõppes.

Shelveyle pole tegu kaugeltki karjääri esimese rumala punase kaardiga. 2013. aastal Liverpoolis mängides eemaldati ta platsilt Manchester Unitedi vastu peetud kohtumises ning väljakult tunnelisse sammudes otsustas Shelvey hakata tüli norima Unitedi legendaarse peatreeneri Sir Alex Fergusoniga. Aasta hiljem, kui Shelvey mängis juba Swansea eest, äsas ta keset mängu küünarnukiga Liverpooli poolkaitsjale Emre Canile ja ehkki ka toda mängu vilistanud Marriner juhtunut ei näinud, karistati Shelveyt tagantjärele neljamängulise keeluga. Vaid päev enne mängu oli Swansea toonane peatreener Garry Monk seejuures avalikult öelnud, et Shelvey peaks suutma end väljakul paremini talitseda.

2016. aastal sattus Shelvey sõnelusse ühe Swansea fänniga, kutsudes mehe «nurga taha arveid klaarima». Sama aasta lõpus juba Newcastle'is mängides solvas ta rassistlike väljenditega Wolverhamptoni poolkaitsjat Roman Saissi ja sai selle eest viiemängulise võistluskeelu.

Vaata Shelvey rumalat punast kaarti siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles