Draama Loksal – Eesti meistrina finišisse jõudnud võistkond diskvalifitseeriti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriks sprinditeates tuli OK Võru võistkond.
Eesti meistriks sprinditeates tuli OK Võru võistkond. Foto: Sixten Sild

Orienteerumise Eesti meistrivõistluste sprinditeates kuulus kuldmedal OK Võru võistkonnale, kuigi finišisse jõudis teadmisega, et nad on Eesti meistrid, OK Põlva Kobras võistkond.

Sprinditeatevõistluses koosnesid võistkonnad kahest mehest ja kahest naisest, kusjuures mehed jooksid keskmisi etappe. Favoriidina läks rajale ühtlaselt tugev OK Põlva Kobras, kelle ankrunaine Annika Rihma siirdus viimasele etapile seitsme-sekundilise eduga OK Võru esindaja Eleri Hirve ees.

Tugeva jooksjana asus Rihma edumaad kasvatama ja jõudis finišisse 1.07 enne Võru võistkonda. Pärast finišit sai põlvakad aga ebameeldiva uudise – ilmnes, et Rihma oli läbinud ühe vale kontrollpunkti, mis tähendas võistkonna tulemuse tühistamist.

Kuldmedalid pälvis seega OK Võru võistkond koosseisus Laura Joonas, Jaagup Truusalu, Kaur Kase, Eleri Hirv. Hõbemedali võitis JOKA ja pronksi Saue Tammed. Juunioridest tuli Eesti meistriks OK Värska Peko võistkond koosseisus Kristel Kõivo, Kevin Hallop, Karel-Sander Kljužin ja Doris Kudre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles