Kurioosum Prantsusmaa kõrgliigas: väravas mängis kaks väljakumängijat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strasbourgi poolkaitsja Benjamin Corgnet (vasakul) väravat tähistamas.
Strasbourgi poolkaitsja Benjamin Corgnet (vasakul) väravat tähistamas. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP/Scanpix

Jalgpalli Prantsusmaa kõrgliiga teises voorus leidis aset haruldane juhtum, kui Lille'i klubi kasutas ühe kohtumise jooksul väravavahina koguni kahte väljakumängijat.

Lille'i meeskonnale tegi kohtumises Strasbourgiga karuteene väravavaht Mike Maignan, kes viskas 63. minutil vastasmängijale palliga vastu pead ja saadeti punase kaardiga platsilt minema. Kuna Lille oli juba avapoolajal kõik kolm lubatud vahetust ära teinud, läks postide vahele noor ründaja Nicolas de Preville.

Ehkki de Preville suutis tõrjuda üks-üks olukorra, löödi talle seejärel esimene värav, kui 74. minutil skooris nurgalöögist Jonas Martin. Kuna Lille'i peatreener Marcelo Bielsa lootis veel mängu päästa ja vajas de Preville'i teeneid rünnakul, loovutas ründaja väravavahikindad kaitsjale Ibrahim Amadoule. Abi sellest polnud, sest 82. minutil realiseeris Dimitri Lienard penalti ja 88. minutil vormistas lõppseisu 3:0 vahetusmees Jeremy Grimm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles