Pöörasesse hoogu läinud Saksamaa tõusev täht seljatas finaalis Federeri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Zverev võitis tänavu juba viienda turniiri.
Alexander Zverev võitis tänavu juba viienda turniiri. Foto: Minas Panagiotakis/AFP/Scanpix

Käimasoleva tenniseaasta eredaim komeet on 20-aastane sakslane Alexander Zverev, kes alistas Montreali tenniseturniiri finaalis Roger Federeri ja võitis tänavu juba viienda tiitli.

Zverev sai Federerist Rogers Cupi finaalis jagu 6:3, 6:4. Kui Zverevile oli tegu elu teise Masters 1000-taseme turniiri võiduga, siis Federer kaotas käesoleval kalendriaastal alles kolmanda kohtumise. Šveitslane on tänavu pidanud 38 kohtumist ning võidutsenud nii Austraalia lahtistel kui ka Wimbledonis ehk mõlemal suure slämmi turniiril, kus ta on osalenud.

Täna avaldatud värskeimas maailma edetabelis Dominic Thiemist möödunud ja seitsmendaks tõusnud Zverev kasvatas kaotuseta seeria kümnele mängule ning hingab ühtlasi hetkevormi hinnates suurele nelikule aina enam kuklasse. Nimelt on Zverev lisaks Federerile, Rafael Nadalile, Andy Murrayle ja Novak Djokovicile nüüd Jo-Wilfried Tsonga kõrval üks kahest tegevmängijast, kes võitnud karjääri jooksul vähemalt kaks Masters-turniiri. Tänavusel hooajal on viis turniirivõitu kirjas vaid Zverevil ja Federeril.

Küll aga on Federeril jätkuvalt võimalus tõusta maailma esireketiks, kui ta alanud nädalal peetaval Cincinnati Openil hästi esineb. Maailma esireket vahetub igal juhul, sest Andy Murray jääb vigastuse tõttu Cincinnati turniirilt eemale ja kui teda ei asenda nädala pärast edetabeli tipus Federer, teeb seda Nadal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles