Kanepi loovutas maailma edetabelis kohti, Kontaveit jätkab 28. real

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Mailiis Ollino

Värskelt avaldatud maailma tenniseedetabelis jätkab Anett Kontaveit kõrgel 28. kohal, Kaia Kanepi langes kuus kohta ja on nüüd maailma 422. reket.

Maileen Nuudi tõusis kaks kohta ja on 1170. tabelireal, koha võrra tõusnud Valeria Gorlatsi nime leiab 1233. kohalt. Esireketina jätkab tšehhitar Karolina Pliškova ja esikolmikus muutusi ei toimunud. Küll aga tõusid koha võrra Elina Svitolina ja Caroline Wozniacki, möödudes kuuendaks langenud Garbine Muguruzast.

Kontaveit alustab Eesti aja järgi täna õhtupoolikul Cincinnati Openi turniiri, kus tema avaringi vastane on maailma 14. reket ja kahekordne Wimbledoni võitja Petra Kvitova. Mäng peetakse peaväljaku esimese kohtumisena ja algab Eesti aja järgi kell 18.00.

Zverev jätkab tõusu, Eesti mehed kerkisid samuti

Meeste edetabeli esikümnes parandas kohta vaid nädala eest Washington Openi ja äsja Montrealis Rogers Cupi finaalis Roger Federeri alistanud sakslane Alexander Zverev, kes möödus Dominic Thiemist ja kerkis kaheksandalt kohalt seitsmendaks. Kuna Rafael Nadal sai Montrealis kolmandas ringis ootamatu kaotuse, jäi esireketiks veel Andy Murray, kuid nädala pärast asendab teda sõltuvalt Cincinnati turniiri tulemustest kindlasti kas Federer või Nadal.

Eesti esireket Jürgen Zopp kerkis uues tabelis koha võrra ja on nüüd 350. positsioonil. Vladimir Ivanov tõusis 11 kohta ja on 405. real, üheksa kohta kerkinud Kenneth Raisma päralt on 722. koht. Numbriliselt tegi ülivõimsa hüppe Mattias Siimar, kes võitis augusti alguses Soomes peetud Futures-turniiril muuhulgas maailma 475. reketit Aleksandr Vassilenkot ja jõudis veerandfinaali. Tänu Soomes teenitud kahele punktile tõusis Siimar hoobilt 168 kohta ja on tabelis nüüd 1229. kohal. Lisaks mahuvad maailma edetabelisse eestlastest veel Kristjan Tamm (1439.), Oskar Lusti (1678.) ja Karl Kiur Saar (1776.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles