Järelvaadatav: Paide tõi Tuleviku taas maa peale tagasi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 24. voorus võitis Paide Linnameeskond võõrsil kindlalt 4:1 Viljandi Tuleviku. Postimees näitas Viljandi linnastaadionil toimunud kohtumist otsepildis, ülekannet kommenteerisid Marek Tiits ja Alvar Loog.

Paide asus kohtumist juhtima juba kolmandal mänguminutil, kui jala sai valgeks Samson Onomigho Iyede. Kogu mängu põhimõttel «rünnak on parim kaitse» tegutsenud Paide jätkas aga surumist ning juba 12. minutil tõi tabloole 2:0 eduseisu Ander Ott Valge. Samuti lisas kõigest kuus minutit hiljem omalt poolt avapoolaja viimaseks jäänud tabamuse Henri Hanson.

Väravasoonel kulges kohtumine ka teisel poolajal, kui 69. minutil skooris Magnar Vainumäe. Seejuures ei jäänud kuivale ka viimasel ajal mitmeid ilusaid tulemusi näidanud Viljandi meeskond, kelle kasuks lõi auvärava 72. minutil endine Eesti rahvuskoondise ründaja Jarmo Ahjupera. See polnud aga mängu viimane tähelepanuväärne hetk, kuna Viljandi ridades teenis 86. minutil teise poolaja alguses väljakule jooksnud Rainer Peips otse punase kaardi.

Liigatabelis kasvatas seega Paide viljandlaste ees oma eduseisu, kui ollakse 23 punktiga üheksandal kohal. Viljandi asub 16 silmaga kümne meeskonna konkurentsis üheksandal real.   

Mängu eel:

Suvel meeskonda Nõmme Kaljust laenatud Vlasi Sinjavski ja Florast laenule toodud Herol Riibergiga täiendanud Tulevik on tänu sellele leidnud uue hingamise, alistades järgemööda medalipretendendi Tallinna Levadia, karikasarjas Tartu Tammeka ja seejärel võõrsil ka Narva Transi. Eelmises voorus oldi väga lähedal veel ühele suurüllatusele, kui Tallinnas juhiti Flora vastu pikalt 2:0, ent kaotati kohtunike vastuolulisest otsusest ja lõpuminuti väravast lõpuks siiski 2:3.

Liigatabelis on Tulevik endiselt eelviimasel 9. kohal ja tänase mänguga sealt tõusta ei saa, kuid Pärnu Vaprusest on otsustavalt lahti rebitud ja 8. kohal olev Paide on vaid nelja punkti kaugusel. Seega võib pärast tänast kohtumist kahe meeskonna vahe olla nii üks punkt kui ka neli või seitse punkti. Paide oli pikalt kaotustelainel, kuid reedel tõsteti tuju 3:1 võiduga Narva Transi üle. Mõlemale meeskonnale peaks lisama indu teadmine, et hetkeseisuga pole sugugi püüdmatus kauguses isegi viies tabelikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles