Bolt siunas lõppsõnas MMi korraldajaid ja hoiatas dopingupatuseid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt lahkus areenilt.
Usain Bolt lahkus areenilt. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Londonis peetud kergejõustiku MMi lõpetuseks staadionil auringi teinud Usain Bolt ei jätnud mainimata korraldajaid, vihjates sellele, et nende hoolimatus võis olla põhjuseks, miks ta pidi 4x100 meetri teatejooksu lihaserebendi tõttu katkestama.

Bolti sõnul pidid sportlased teatejooksu starti liiga kaua ootama. «See oli ebatavaline. Treener hoiatas, et ma end ooteruumis piisavalt soojaks ajaksin. Siis aga viidi meid reklaamplakatite taha ning seejärel peeti kaks medalitseremooniat. Ootasime tuulise ilma käes 10-15 minutit. Küsisin: miks meid välja toodi? Aga me oleme sportlased, peame reegleid järgima,» vahendas The Guardian 30-aastase Bolti sõnu.

Kuigi MM lõppes Boltile kõigest 100 meetri jooksu pronksiga, kinnitas jamaicalane, et ei kahetse Rio olümpia järel langetatud jätkamisotsust. «Ma ei muudaks ühelgi suurvõistlusel mitte midagi. Pärast 100 meetri jooksu ütles keegi mulle: Usain, ära muretse, ka Muhammad Ali kaotas oma viimase matši. Olen aastaid tõestanud, mis mees olen. Fännid palusid, et jätkaksin veel aasta jagu – tegin neile seda rõõmu,» sõnas Bolt.

Lisaks ei jätnud ta torkamata dopinguga patustajaid, avaldades lootust, et karistused selle eest lähevad veelgi karmimaks. «Pooldan eluaegseid keelde. Kui petad, et paremaks saada, väärid sellist karistust. Kahel viimasel aastal jõudsime omadega põhja ja oleme nüüd teel sealt ülespoole. Peame jääma rangeks, aga olen maailmale tõestanud, et ka puhas mees võib võita. Ilma dopinguta on võimalik suureks sportlaseks saada – just seda tahaksin lastele õpetada,» lubas Bolt.

Mida ta nüüd eluga peale hakkab? «Mu põhieesmärk on lihtne – lõbutseda! Lähen võtan mõne joogi. Oli pingeline MM, seega tahan veeta aega koos perega.»

20 aasta pärast ei tahaks Bolt enam rambivalguses olla. «Loodetavasti olen abielus ja mul on kolm last. Kergejõustikuga tahaksin siiski seotud olla. Kui lapsed tahavad joosta, siis räägin ja näitan neile, et see on imeline spordiala. Aga minust ei saa sellist isa, kes sunnib oma lapsi sporti tegema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles