Tanel Leokil polnud kõige parem nädalavahetus

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Rauno Kais

Motokrossi maailmameistrivõistluste 15. etapp toimus sel nädalavahetusel Šveitsis. Ainsa eestlasena oli seal võistlustules MXGP klassis osalev Tanel Leok, kellel tuli leppida 23. kohaga. Teise etapivõidu järjest võttis Jeffrey Herlings, vahendab MX Mania.

Avasõidus ei õnnestunud Leoki start just kõige paremini ja avaringil oli ta neljandas kümnes. Sõidu jooksul möödus Leok mitmetest konkurentidest ja lõpuks õnnestus tal 19. kohale tõusta. Pikka aega võitles ta ka meeskonnakaaslase Rui Goncalvesega, kes sel korral napilt tema ette jäi. Sõitu juhtis algusest lõpuni kodupubliku ees sõitnud Arnaud Tonus. Terve sõidu jälitas teda teisel kohal Max Anstie. Tugeva sõidu lõpuga tõusis kolmandaks Antonio Cairoli.

Teises sõidus sai Leok natuke parema stardi ja avaringilt tulles oli ta juba punktikoha läheduses. Leok tõusis sõiduga juba kuueteistkümnendale kohale, kuid kahjuks jäi tal sõit 11. ringil pooleli. Teine sõit kuulus täielikult Jeffrey Herlingsile, kes võttis liidrikoha enda kätte sõidu alguses ja sõitis teistel eest ära. Teise koha sai Gautier Paulin ja kolmanda koha Romain Febvre.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 40 punktiga Herlings, teine oli samade punktidega Paulin. Kolmanda koha sai 38 punktiga Cairoli. Leok sai etapi kokkuvõttes kahe punktiga 23. koha.

Neli etappi enne hooaja lõppu on sarja liider 605 punktiga Cairoli. Teisel kohal on 508 punktiga Herlings ja kolmandal kohal 486 punktiga Paulin. Leok on 167 punktiga 14. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles